Sony: ‘Eén standaard is beter dan twee’

De DVD volgde de CD op, maar wat wordt de nieuwe opvolger voor de DVD? Sony heeft haar techniek met de blauwe laser, Blu-ray, al bekend gemaakt, wat zeker positieve reacties te weeg bracht. Deze schijfjes kunnen dus met behulp van de blauwe laser meer dan 10x zoveel data bevatten, waardoor er 50Gb op de schijfjes kan. Naast grotere back-ups te kunnen maken is dit ook handig voor games op de volgende generatie consoles. Deze games zullen namelijk behoorlijk in gewicht toenemen.

Markt voor de nieuwe media is er dus wel. Zo wordt de door Sony uitgevonden techniek al ondersteunt door Philips, Apple, Hitachi, Panasonic, Matsushita, LG, Pioneer, Samsung, Sharp en Thomson. Toch is er ook interesse getoond in een andere techniek, namelijk die van de HD-DVD-schijfjes. Deze zijn goedkoper in productie, maar bevatten ‘slechts’ 30 Gb. Bedrijven als Toshiba, NEC en Sanyo hebben hun voorkeur al uitgesproken over deze schijfjes en ook filmproducenten Paramount, Warner Bros en Universal Studios hebben te kennen gegeven geïnteresseerd te zijn.

Sony ziet echter meer in hun formaat. Zij hopen dan ook de concurrentie te overtuigen dat Blu-Ray echt de toekomst heeft en hoopt zo op één formaat. Zo voorkom je irritante situaties die je nu met de CD of DVD juist niet hebt. Sony stopt de Blu-Ray technologie hoe dan ook in de Ps3, maar hoopt ook Microsoft te overtuigen onder het motto: ‘Eén standaard is beter dan twee’.

  1.   
    123123's avatar

    cool als dat zou kunen 😀 😀 😀 😀

  2.   
    gamer112's avatar

    yep blue ray ik denk dat die ook wel gaat winnen naderhand omdat er gewoon meer op kan

  3.   
    Krizzle's avatar

    WTF 50 gb auw… Dat is nog al veel zeg, op een normal DVD zit toch maar iets van 2 gb?

  4.   
    kingkillzone's avatar

    darkblade kweenie of jij ooit iets gelezen hebt over 2 lage dvds. want daar kan 8gb op.
    Maar toch ze moeten straks allemaal gaan voor blu-ray schijfjes dan zullen er de mooiste games en films gemaakt kunnen worden

  5.   
    gamer112's avatar

    effe weer aan passen

    op een gewone dvd kan 4,7 gigabyte
    en op een dvd met 2 lagen een double layer dvd kan 8,5 gb

  6.   
    Krizzle's avatar

    Nou, dan is het nog steeds een hele verbetering, van 8,5 gb naar 50 gb.

  7.   
    gamer112's avatar

    ja idd dus dan snap ik niet waarom microsoft met die andere disc gaat werken hun spellen worden een stuk kleiner dan en ze willen een beetje concurentie dan moeten ze toch ook die blueray dvd gaan gebruiken