PSP blijkt snelheidsbegrenzer te hebben

Tijdens de Games Developers Conference zou een afgevaardigde van Sony America hebben toegegeven dat de PSP niet op volle kracht draait. Volgens berichten die steeds talrijker worden, zou het apparaat slechts 222 MHz van de 333 MHz aan rekenkracht die de processor in de handheld heeft benutten.

Het waarom is niet duidelijk, maar er zijn speculaties genoeg:

  1. De batterij. Lang voordat de PSP uitkwam werd er van alles over de batterijduur van de PSP geschreven. Die zou erg goed zijn en dat is te verklaren door een processor die niet op volle kracht loopt.
  2. Er komt een betere PSP in de toekomst: een PSP die krachtiger is. Dat is natuurlijk kinderlijk eenvoudig als je de processor gewoon even sneller kunt laten lopen, zonder dat je met echt overklokken bezig bent. De batterij van deze PSP zou ook beter zijn, als compensatie voor de toegenomen energiebehoefte. Deze PSP zou zelfs sneller zijn dan de PS2, die op 295 MHz draait. Voor gamers met een dan verouderde PSP zou er dan alleen een softwarepatch nodig zijn om de volledige kracht uit het apparaat te halen, ten koste van de batterijduur natuurlijk.
  3. Oververhitting. Je hebt vast wel eens de enorme koelers in PC’s gezien en die passen nu eenmaal niet in een handheld. Toch kan de processor van zo’n apparaatje ook erg heet worden en dan is lager klokken een mogelijkheid om de hitte binnen de perken te houden.
  4. Marketing. 333 MHz staat natuurlijk veel beter dan 222 MHz, ook al zou de PSP ontworpen zijn voor 222 MHz.

Dit alles is, zoals gezegd, pure speculatie. De toekomst moet het uitwijzen.

  1.   
    Klaasvaak's avatar

    nou, laten we iig hopen dat hij als hij uitkomt het gewoon in een keer doet in europa…

  2.   
    __.=BBQ=.__'s avatar

    Vaag, dat ze een zwaardere processor er in doen en deze niet optimaal benutten, dan kan je beter die zware processor eruit halen, en voor de ruimte die je dan overhoudt een (nog) betere grafische en/of geluidskaart erin stoppen 8)

  3.   
    Paolo's avatar

    Dan zit je zonder processor. 😉 Als je het anders bedoelt: meestal zijn processoren allemaal net zo groot, dat zie je bij een pc.

  4.   
    __.=BBQ=.__'s avatar

    Ik bedoel het laatste.. 😉

  5.   
    nba guy's avatar

    nou laat hem maar snel in nederland verkrijgbaar zijn 👿
    nou eigenlijk 😕
    ik hoef hem helemaal niet
    anders moet ik die ook weer ombouwen enzo 🙁
    ik laat het maar bij de ps2 😆
    maar als hij een chatfunctie heeft van zo’n 2 kilometer dan wil ik hem wel 8)
    dus niet zoals de ds met alleen maar 30 meter bereik 😉

  6.   
    Paolo's avatar

    Dat wordt binnenkort ook weer veranderd, dan kan je tegen de hele wereld online spelen of chatten.

  7.   
    __.=BBQ=.__'s avatar

    Het is nu zeker dat de online functie van de DS uit komt…:D (je had die van 30 meter al, maaR wat Gameplay alzz zegt, nu kan je met heel de wereld gamen en chatten…:D, Binnen een paar maanden komt de online functie uit en gaat: Nintendo DS Connect heten ,, Dit kan je trouwens lezen op: http://www.first-touch.nl/text/text.php?id=325