Konami lijft Hudson Soft in

Konami heeft bekend gemaakt Hudson Soft in haar onderneming te hebben ingelijfd, hiermee is Hudson Soft nu een afdeling van Konami geworden.


Hudson Soft, het meest bekend geworden door Bomberman en Mario Party, had door verlies de hulp ingeroepen van groot-aandeelhouder Konami (45% van de aandelen). Konami accepteerde het bod van drie miljoen extra aandelen waardoor Konami nu in totaal 54% van de aandelen van Hudson Soft in haar bezit heeft, een meerderheid. Dit gaf haar het recht om Hudson Soft officieel in te lijven in haar eigen onderneming. De totale kosten van deze deal bedragen zo’n 10,3 miljoen euro, relatief gezien best goedkoop.

Wat betekent dit voor gamers? Dat zal de tijd ons leren, of Konami natuurlijk. Wat wel zeker is, is dat deze deal een positieve bijdrage heeft geleverd aan het voortbestaan van Hudson Soft, kunnen ze weer lekker aan de slag met Mario Party 7 en Bomberman deeltje zevenhonderdvijftigduizend. Hopelijk heeft deze overname ook invloed op de games die Hudson Soft ontwikkelt en kunnen we weer eens iets origineels van deze mensen verwachten.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren