PSX versie 3 verschijnt binnenkort

15 april op de Japanse markt: de derde uitvoering van de PSX. Zoals voorheen blijft het apparaat een PS2 en DVD-recorder met harde schijf in één. De nieuwe modellen krijgen de de namen DESR-5700 en DESR-7700 en gaan respectievelijk ongeveer 60.000 yen (€ 445,-) en 80.000 (€ 595,-). Het verschil zit hem in de harde schijf: de 5700 heeft een 160 GB harde schijf, in de 7700 zit eentje van 250 GB verstopt.

Ten opzichte van de voorganger zijn de wijzingen van softwarematige aard. Met de nieuwe PSX zal het mogelijk zijn om opgenomen video naar een Memory Stick Duo te verplaatsen, die dan weer in een PSP kan worden afgespeeld. Op een 512 MB Memory Stick Duo kan dan 110 minuten low-quality video (384 kbps) of 60 minuten high-quality (768 kbps) gepropt worden.

Klein nadeel is dat de PSP MPEG 4-video afspeelt en de PSX dat eerst moet coderen. Dat coderen duurt lang: 4x de lengte van het opgenomen materiaal op lage kwaliteit, 5x de lengte op hoge kwaliteit. Een uur aan video comprimeren met hoge kwaliteit kost je dus 5 uur coderen. De PSX kan op die momenten alleen voor het comprimeren van andere videobeelden (tot 15 tegelijk) en het opnemen van video gebruikt worden. Films afspelen of gamen is er dan niet bij. Sony’s advies: ’s nachts coderen.

Voor de vorige PSX-versies, DESR-5500 en DESR-7500, zullen vanaf 17 mei firmwares beschikbaar worden gesteld, waarmee die modellen dezelfde mogelijkheden krijgen als hun nieuwere broertjes.

  1.   
    gamer112's avatar

    maar hier zal die zeker wel weer niet uit komen

  2.   
    Rhemme's avatar

    Ik dacht trouwens dat Sony met de productie gestopt was? Maarja, wat boeit het. Wij worden toch overgeslagen 🙁

  3.   
    Klaasvaak's avatar

    worden we overgeslagen? lijkt me dat we alleen een jaar later komen 👿

  4.   
    Darkcore's avatar

    het is de ps maar die ps and live xbox whahahahaha

  5.   
    gamer112's avatar

    hey klaasvaak wij worden gewoon overgeslagen net zoals met de vorige psx versies en de officele hd van de ps2 omdat er niet genoeg op verdiend word daarom brengen ze hem hier ook niet uit

  6.   
    sandertje's avatar

    Maar wat is het verschil tussen een psx derde uitvoering en een ps3 dan?