Konami Japan geeft duidelijkheid

De Japanse Konami-vestiging heeft vandaag meer duidelijkheid gegeven over releasedata van een aantal aankomende DS- en PS2-games. Zo heeft de game OZ, een PS2 fantasy game die wordt ontwikkeld door de mensen achter Suikoden en Castlevania, een releasedatum gekregen. 30 Juni is het geworden (waarschijnlijk de Japanse releasedatum).

Dan is er nog verteld dat Magical Ninja, een van de eerste games die Konami aankondigde voor de Nintendo DS, een naamsverandering heeft gehad. De nieuwe naam is nu Ganbare Goemon: Toukai Douchuu Ooedo Tenguri-kaeshi no Maki. Als deze game ook in Europa uitkomt, is de verwachting dat deze game hier niet dezelfde titel zal dragen. =) Het spel moet in Japan verschijnen op 23 Juni. Het schijnt zo te zijn dat er verscheidene Konami iconen een rol(letje) in hebben en dat het spel ook minigames in de vorm van oude Konami klassiekers (zoals de puzzlegame Quarth uit 1990) zal bevatten. Deze minigames kunnen spelers naar andere DS-bezitters versturen via de draadloze verbinding.

De volgende aankondiging was de chirurgie-sim Chou Shittou Caduceus, ook wel Caduceus: Surgical Operation voor de Nintendo DS. Dat spel zal het waarschijnlijk goed doen in de media: krantenkoppen als “Videospel zet kinderen aan tot het opensnijden van vriendjes” zullen aan de orde van de dag zijn. Het spel moet in Japan verschijnen op 30 Juni.

Dan, minder gek nieuws maar niet geheel onbelangrijk, de bekendmaking van de gehele titel van de Castlevania voor de Nintendo DS. Deze game gaat voortaan door als Castlevania: The Cross of the Blue Moon. Zeker is dat deze game ook hier zal verschijnen, een releasedatum is nog niet bekend.

  1.   
    Paolo's avatar

    Duurt allemaal nog wel lang voordat ze uitkomen. 🙁