Shadow Warrior-port ook een feit

Ooit was er een tijd dat 3DRealms redelijk vlot games uitbracht. In die tijd verschenen Duke Nukem 3D en Shadow Warrior. Die games zijn niet zonder extra hulp op huidige PC’s te spelen, zo bleek al in dit artikel.

Van de twee genoemde games was Duke Nukem 3D het eenvoudigst en mooist te spelen, omdat er een engine port was gemaakt. Duke’s broncode is al een behoorlijke tijd openbaar. Die van Shadow Warrior is afgelopen vrijdag openbaar gemaakt en dat dat geen 1 aprilgrap was blijkt uit de eerst port die gemaakt is. Deze port is gemaakt door degene die ook de Duke Nukem 3D-ports maakt en dus vind je dezelfde features terug, waaronder OpenGL-rendering.

Je vindt de port hier, maar je hebt daarnaast nog wel de resourcebestanden van Shadow Warrior nodig. Deze vind je in de sharewaredemo of de volledige versie, die op verschillende online marktplaatsen voor heel weinig geld van eigenaar wisselt.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    Paolo's avatar

    Check dat geweer nep op die tafel staan…

  2.   
    Paus's avatar

    Als je goed gelezen hebt, dan gaat het hier om oud sentiment. Ik en Achmal speelde dit spel toen jij nog in de wieg lag 😛 Dat het geweer er nep uitziet, is dus niet zo verwonderlijk. Het gaat hier om een game die nog werd gespeeld op een 486 computer.

  3.   
    crusher's avatar

    Een van de beste multiplayer games uit die tijd als je het mij vraagt, als ik terug denk aan die bolletjes met spikes (zie screenshot) die je aan iemand vast kon gooien en dan de geschreeuwde tekst erbij ” woehaaaa sticky bomb like you !!) dan begin ik weer te glimlachen 😉 Ook het zwaardvechten in dat spel was erg intensief, en multiplayer tegen je maatjes erg lollig, the good old days..

  4.   
    Paolo's avatar

    Dat klinkt wel leuk…