‘Sony moet zich zorgen maken over PSP in Amerika’

Sony heeft nog altijd geen officiële cijfers bekend gemaakt over de release van de PSP in Amerika. Toch noemt Sony de lancering van de nieuwste handheld een groot succes, maar volgens onderzoeksbureau American Technology Research valt dat wel mee. Zij schatten de dat er tussen de 575.000 en 700.000 exemplaren over de toonbank is gegaan; een heel ander beeld dan dat Sony schetst. Ook de toekomst ziet er volgens het onderzoeksbureau en diverse winkelketens niet rooskleurig uit. De PSP is te duur, evenals de spellen en bovendien is het aanbod van games teleurstellend.

Een ander punt waar producenten en uitgevers de pee over in hebben is de kwestie Europa. Een releasedate wordt maar telkens verschoven en er zijn zelfs geruchten dat de handheld pas in september het Europese levenslicht ziet. Op de aankomende E3 in mei zal Sony meer duidelijkheid geven omtrent een releasedate voor de PSP in Europa. Dat wordt duimen.

 1.   
  Klaasvaak's avatar

  de spellen zouden toch rond de 30 € worden? en de psp maar 250? dat vind ik nog wel mee vallen… het zijn gewoon de saaie amerikanen die er te saai voor zijn er een te kopen, of te lui…

 2.   
  Onweersub's avatar

  Ja, en dan zeggen ze dat wij nederlanders zuinig zijn..

 3.   
  Oranje's avatar

  Of ze willen er gewoon geen. 🙄

 4.   
  Digital Rocker's avatar

  PSP flopt, DS ownage.

  Alleen maar gezeik met die PSP. Slechte schermpjes (dode pixels enzo).
  En steeds uitgesteld in europa. Hij is duur, spellen duur, films duur, etc…

 5.   
  gamer112's avatar

  hey gast ds heeft ook dode pixels op een ds zitten zijn er ook al zat van terug gebracht