Gamer vermoord om zwaard in MMORPG

De Chinees Zhu Caoyuan is vermoord door de 41-jarige Qiu Chengwei omdat hij zijn zwaard had verkocht. Beide heren speelden de in China populaire MMORPG Legend of Mir 3. Qui had in februari met een vriend het zwaard gewonnen in een quest en het uitgeleend aan Zhu. Zhu had het “Giant Dragon Sword of Justice” echter verkocht op een veilingsite voor 7.200 yuan (725 euro) en Qui pikte dat niet.

Hij deed aangifte maar de politie kon hem niet helpen omdat er in China geen wet bestaat om virtueel bezit dat beschermd is door de wet. Zhu beloofde het geld terug te betalen maar Qui stook hem verschillende malen in zijn linker borst en het slachtoffer was op slag dood.


    Zhu promised to hand over the cash but an angry Qui lost patience and attacked Zhu at his home, stabbing him in the left chest with great force and killing him.

  1.   
    Wessel's avatar

    Dan ben je helemaal van de kaart als je dat doet!

  2.   
    Krizzle's avatar

    Whahaha sorry voor het niet medeleven maar dat is toch wel heel vaag. Wie gaat iemand nou vermoorden om een spelletje (want eigenlijk is dat het toch). En je bent trouwens ook gek als je een zwaard koopt voor 700 euro.

  3.   
    Reiku's avatar

    haha kei hard, als ze dan het geld gaan splitsen ๐Ÿ˜›

  4.   
    Rhemme's avatar

    En wie koopt er in godsnaam een onecht zwaard voor zoveel geld?

  5.   
    Onweersub's avatar

    Hetzelfde als dat spel waar je met echt geld betaald, en dan dingen kunt kopen enzo..en geld kunt verliezen..naja..je hebt van die mensen he

  6.   
    axlsnake's avatar

    wat een zot 8)

  7.   
    Paolo's avatar

    Die gast is echt gek. En die gast die dat zwaard kocht voor 700 euro is ook niet helemaal wijs. Hallo mensen het is maar een spel!! Sommige mensen snappen dat echt niet.

  8.   
    Stefan.'s avatar

    T zijn chinezen hรฉ, mensen denken nou eenmaal anders aan de andere kant van de wereld.

  9.   
    +..The sOldiier_ยซ–'s avatar

    HiiHii..Nerdje die gast..: ๐Ÿ˜• 8)

  10.   
    Paolo's avatar

    Waarom dat nou weer? ๐Ÿ˜•

  11.   
    Ariej's avatar

    Ik kan die gast best wel begrijpen! Mss speelt hij dat spel al meerdere jaren en heeft hij eindelijk dat zwaard gewonnen bij een quest. En dan dat zwaard uitleent aan iemand met vertrouwen dat hij het niet verkoopt maar toch doet… jah… dan kan er wel iets knappen… ik begrijp die man wel

  12.   
    Klaasvaak's avatar

    als het zo waardevol is, dan ga je het toch niet uitlenen ๐Ÿ˜• en als die dude het in een quest verdient heeft, dan doet hij die toch gewoon opnieuw… als die server gecrashed was, en hersteld was, naar een paar dagen terug, dan was ie zijn mooie zwaardje ook kwijt… zou hij dan iedereen die die server goed moest houwe vermoorden ๐Ÿ˜• het sluit wel mooi aan op dat verhaal over hillary clinton

  13.   
    Rhemme's avatar

    Reactie door Ariej op woensdag 30 maart, 2005 – 19:33
    Ik kan die gast best wel begrijpen! Mss speelt hij dat spel al meerdere jaren en
    heeft hij eindelijk dat zwaard gewonnen bij een quest. En dan dat zwaard
    uitleent aan iemand met vertrouwen dat hij het niet verkoopt maar toch doet…
    jah… dan kan er wel iets knappen… ik begrijp die man wel

    Kijk dus uit als je Ariej wat uitleent! ๐Ÿ˜›

  14.   
    d@nny's avatar

    Nou als ik iets nep kan verkopen voor 700 dan is het “kaching” ๐Ÿ˜› en dan zorg ik er wel voor dat hij het zwaard terug krijgt door de quest op nieuw voor hem doen.

  15.   
    mafkees's avatar

    ๐Ÿ˜ฅ Snik.. snik…!! zielig hor voor die Zhu hoe heet ie ok alweer!!!!

  16.   
    holyyurk's avatar

    dit is ernstig weet je, want zo krijgen de mensen die tegen games zijn, steeds meer argumenten om een nieuwe wet op te zetten. Het is natuurlijk vreselijk dat hij die gozer heeft vermoord, maar het heeft nog meer nadelen dus…. ๐Ÿ™