Pac-Man bestaat 25 jaar, dat moet gevierd worden!

Pac-Man, een icoon uit de videogamesgeschiedenis. Bijna iedereen kent het happertje wel, het happertje dat alweer 25 jaar geleden voor het eerst op de markt werd gebracht. In 1980 dus. Sindsdien heeft Pac-Man in verschillende games een hoofdrol gespeeld en ter inspiratie gediend voor meer dan 400 andere producten. Niet alleen voor games dus, maar ook voor cornflakes, luchtverfrissers (echt waar!), horloges en zelfs een eigen tekenfilm. De reden voor het succes van Pac-Man volgens zijn schepper Toru Iwatani:

  “Like all of us, Pac-Man has evolved over the years, changing with the times. People love Pac-Man because he’s simple and cute and most important FUN.”

Pac-Man heeft dus verslavende gameplay en dat zal volgens Namco ook in het door haar vandaag aangekondigde Pac-Man World 3 het geval zijn. Dit spel komt uit ter gelegenheid van het 25 jaar bestaan van het happpertje.

In Pac-Man World 3 zul je als Pac-Man het slechte genie Erwin moet stoppen in zijn zucht naar macht. Deze Erwin heeft een machine gebouwd waarmee hij het spokenrijk heeft geopend, het Spectral Realm! Maar nu hij dat voor elkaar heeft dreigt dit spokenrijk de ‘echte wereld’ over te nemen, wat tot een totale destructie van de echte wereld kan leiden. Het wordt dus tijd voor Pac-Man om de wereld te redden… Als Pac-Man dien je het plot van de slechte Erwin te ontrafelen. Ondertussen krijg je onverwacht gezelschap van ‘goeie ouwe vrienden’ en dien je voor het verslaan van de ultieme vijand vrienden te worden met je tegenstanders.

In Pac-Man World 3 zul je met verschillende personages kunnen spelen, waaronder Pinky en Clyde met ieder zijn unieke eigenschappen. Deze personages dien je door een spel te voeren dat zal spelen als een hedendaagse platform game, maar ook met retro power-ups als de Power Pellets, Pac-Dots, Pac-Chains en natuurlijk fruit. Daarnaast zullen er ook vernieuwingen in het spel zitten, zoals de Pactrometer en nieuwe special moves.

Pac-Man World 3 moet in de herfst van 2005 gaan verschijnen voor de Xbox, Gamecube, PS2, PSP en de PC.

Hieronder een screen van de doos waarin de allereerste Pac-Man uit 1980 verkocht werd.

 1.   
  Stefan.'s avatar

  Ik speelde vroeger op mn oude computer altijd pac man, subliem spel, verslavend en simpel.
  Een pac-man luchtverfrisser vind ik een beetje ver gaan, maar pac-man is fantastisch, moet gevierd worden ๐Ÿ˜€

 2.   
  adonis_12's avatar

  GefeLiCiTEERD ๐Ÿ˜€ : P

 3.   
  Paolo's avatar

  Congratulations! ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜‰

 4.   
  Ruwan2's avatar

  Carpe Diem pac-man omnes possums ๐Ÿ˜€

 5.   
  gamer112's avatar

  haha ik ben benieuwd hoe het er uit gaat zien

 6.   
  Stefan.'s avatar

  Ik denk als de originele pac-man

 7.   
  sandertje's avatar

  Hartelijk gefeliciteerd ๐Ÿ™‚

  Maar je hebt verschillende personages, dat vind ik toch een beetje raar want ze zijn toch allemaal het zelfde! ๐Ÿ˜• Misschien een ander kleurtje maar meer niet.
  Ik denk ook niet dat dit spel veel gaat verkopen.
  En als het 60 euries word zoals de meeste consolespellen vind ik dat echt belachelijk want zo’n spel hoort rond de โ‚ฌ10 te zijn. En die knopjes van een controler zijn ook nog eens niet nodig. Want je hebt toch alleen de pijltjes nodig!!!

 8.   
  Stefan.'s avatar

  Nee t zal niet veel verkopen, met die moderne games

 9.   
  Paolo's avatar

  Ik denk dat hij heel weinig gaat kosten, anders koopt niemand het.

 10.   
  ThaJawz's avatar

  Congratz

 11.   
  nEels's avatar

  Nee, nee, volgens mij begrijpen jullie het verkeerd. Het zal geen echt retro-spel worden hoor. Maar een 3D-platform spel. Kijk maar naar screens van de vorige delen van Pac-Man World, ook 3D. Dus dat dit geen 60 euro waard is lijkt mij niet helemaal terecht, even wachten totdat er nog meer info over vrij komt.

  EDIT: en die screen die ik bij het bericht gepost heb is de doos van de allereerste Pac-Man game uit 1980, niet van Pac-Man World 3. ๐Ÿ™‚

 12.   
  sandertje's avatar

  oow, nee ik dacht dat ie van deze game was want er stonden ook spookjes op. ๐Ÿ™‚
  Maar als je pacman dan speelt dan doe je toch alleen maar hetzelfde van die balletjes eten, verder niks toch! Dat het dan in een 3D omgeving is maakt mij niet veel uit.

 13.   
  nEels's avatar

  Dat alleen balletjes eten deed je inderdaad in de eerste Pac-Man, maar sindsdien is Pac-Man ook gegroeid en dus uitgebreid met meer mogelijkheden. In Pac-Man World 3 kun je dus veel meer doen dan alleen maar ‘balletjes eten’. ๐Ÿ™‚

 14.   
  LiQuiD's avatar

  Gefeliciteerd

 15.   
  Fonsie's avatar

  Hail to tha Pacxter, toch maar Pac-Pix aanschaffen..

 16.   
  sandertje's avatar

  Oow, dan lijkt het mij wel leuk. Als je niet allleen maar “balletjes eet”.

 17.   
  Paolo's avatar

  Nou wow dat maakt ook niet zoveel uit, wat maakt het uit of je nu een kubusje of een balletje eet.

 18.   
  Paolo's avatar

  Het wordt natuurlijk wel leuk als je mensen op kan eten. ๐Ÿ˜›