The Darkness aangekondigd voor next-gen consoles

We zitten er allemaal wel op te wachten, de nieuwe generatie consoles. Over de hardware wordt steeds meer bekend, maar over de games zelf is nog niet veel te melden. Welke spellen kunnen we gaan spelen op deze nieuwe generatie consoles? Daar komt langzamerhand verandering in nu de E3 niet meer zo lang op zich laat wachten.


Want zo heeft Majesco vandaag The Darkness aangekondigd voor deze next-gen consoles. Dit spel, gebaseerd op de gelijknamige strip en niet op de gelijknamige band, wordt ontwikkelt door Starbreeze Studios, dat verantwoordelijk was voor de hit The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay voor de Xbox en later ook op PC.

In The Darkness speel je Maffia hitman Jackie Estacado, wiens leven door de war geschopt wordt wanneer hij in het bezit komt van mystieke krachten. Het spel gebruikt een verbeterde engine als die van The Chronicles of Riddick, wat betekent dat de game grafisch waarschijnlijk dik in orde zal zijn. Men belooft first- en third-person non-lineare gameplay (je zal dus een zekere mate van vrijheid hebben in het spel) waarbij je de krachten van The Darkness ontdekt en gebruikt en hiermee ondertussen de Maffia uit de weg ruimt. Paul Jenkins, scriptschrijver van The Darkness strip, is aangehaald om het verhaal en de dialogen voor het spel te verzinnen.

Verder is er nog niets bekend, alleen dat de game ergens in 2006 in de winkels zal liggen en er naast een The Darkness-game ook een film komt (waarschijnlijk pas in 2007). Meer informatie over dit spel komt vrij tijdens de E3, want dan zal het spel officieel gepresenteerd worden.

 1.   
  Paolo's avatar

  Tot nu toe heeft Majesco alleen maar slechte spellen gedaan. 😕

 2.   
  gamer112's avatar

  nou ben benieuwd klint niet echt geweldig

 3.   
  Paolo's avatar

  Nee… Nou ja we zulle zien.