Gamersnet.nl

Nieuwe games aangekondigd voor Nintendo DS

In de laatste editie van magazine Nintendo Power stonden een aantal opvallende bekendmakingen. Twee toppers van verschillende platformen zullen straks allebei op de Nintendo DS te spelen zijn, te weten RTS-game Age of Empires II: The Age of Kings (dat uitkwam voor PC) en Katamari Damacy (werd vorig jaar een hit op PS2).

Age of Empires II voor DS zal worden uitgegeven door Majesco en zal natuurlijk gebruik maken van de mogelijkheden van Nintendo’s handheld. Zo zal je op het onderste scherm je manschappen kunnen verplaatsen op de map en op het het bovenste scherm zul je verdere informatie en specifieke eigenschappen van units kunnen zien. In het spel zullen vijf beschavingen zitten, 15 verschillende en upgradebare gebouwen, 50 unit types en ook wi-fi multiplayer tot 4 spelers.

Katamari Damacy kwam vorig jaar uit op de PS2 (alleen in Japan en de VS), daar werd het spel een behoorlijke hit. In dit originele spel is het de bedoeling om een bal door een speelwereld heen te rollen waaraan alles blijft plakken wat je op je weg tegenkomt. Het doel hiervan is om een zo groot mogelijke bal te verkrijgen. Of het spel nu wél in Europa zal verschijnen is nog niet duidelijk.

Ohja, dan werd ook nog bekend dat EA’s Goldeneye: Rogue Agent naar de DS komt. Hang nu niet gelijk de vlag uit, want een tijdje terug kwam dit spel uit voor de consoles en het resultaat was behoorlijk troep. Maar deze versie is gebasseerd op de N64-klassieker ‘GoldenEye’, dus er is nog wel hoop op een goede game…