Virtuele ‘marktplaats’ ingebouwd in Xbox 2?

Microsoft heeft grote plannen met de opvolger van de Xbox. Er zou bijvoorbeeld een soort ‘Eye-Toy camera’ ingebouwd worden, en meer van dat soort snufjes om van de opvolger een waar multi-media apparaat te maken. Nu is er vandaag weer wat bekend gemaakt omtrend het spelen van een game op deze ‘Xbox 2′: Microsoft heeft ’t plan om een virtuele marktplaats te plaatsen in de nieuwe console.

Op deze virtuele marktplaats, die als een soort programmaatje op het systeem zelf komt te staan, zouden gamers nieuwe downloadbare content voor hun spellen kunnen aanschaffen. Spelers spelen bijvoorbeeld een spel, en kunnen dan via deze virtuele marktplaats punten kopen. Met deze punten kunnen zij allerlei nieuwe items aanschaffen, zoals nieuwe maps, wapens, voertuigen, skins en door de community gemaakte items. Dit zou per stuk zo tussen de 5 dollarcent en 2 dollar moeten kosten.

Het idee achter deze ‘microtransacties’ is dat iedereen er voordeel van heeft: Gamers kunnen door het aanschaffen van nieuwe items en content de houdbaarheid van het spel verlengen en de uitgevers krijgen door dit systeem een continue stroom van inkomsten. Ontwikkelaars moeten hiervoor wel hun medewerking verlenen door de software compatible te maken met de ‘virtuele marktplaats’.

Over hoe dit allemaal verder wordt uitgewerkt, hoe het zit met de eerlijkheid van dit systeem (in multiplayer-games worden mensen die veel geld uitgeven aan items veel sterker als mensen die er minder geld voor over hebben), en wat de gevolgen van dit systeem zullen zijn bestaat nog discussie.

 1.   
  Onweersub's avatar

  Willen wij dit in een console? ๐Ÿ˜•

 2.   
  gamer112's avatar

  idd willen wij dit wel in een console dit is alleen maar geld kloperij

 3.   
  adonis_12's avatar

  daar heb je tog een pc voor?? ๐Ÿ˜•

 4.   
  AvanGarde's avatar

  Ehummm dit begint wel heel erg op Microsoft gedrag te lijken ,straks zijn we allemaal klonen van Bill Gates man ,best wel kalm hihihihih ๐Ÿ˜‰

 5.   
  meatball's avatar

  Als je een kloon van Bill Gates bent, heb je VEEEEEL geld

 6.   
  Paolo's avatar

  Ik vind het wel chill. Er zijn altijd van die mensen die dat geld voor nieuwe dingen in hun spel over hebben. Slim van de makers!

 7.   
  sandertje's avatar

  Nou ik koop liever een nieuwe game voor dat geld.
  Maar er is wel veel nieuws over de Xbox maar is de playstation 3 soms dood gegaan ofzo?!?! ๐Ÿ˜ฎ

 8.   
  Paolo's avatar

  Ja, ik hoor ook niks meer over de PS 3. ๐Ÿ˜•

 9.   
  gamer112's avatar

  ik denk dat sony gewoon veel geheim houd tot de E3

 10.   
  Paolo's avatar

  Ja dat zou inderdaad goed kunnen. ๐Ÿ˜•

 11.   
  sandertje's avatar

  Nou, nu nog hopen dat het een goede “verassing” word.

 12.   
  Paolo's avatar

  Ja, straks krijgen we een k-ding.

 13.   
  gamer112's avatar

  ik denk het niet sony maakt er wel wat goeds van er is trouwens een dev kit ofzo iets naar een bedrijf gegaan van de ps3 en daar uit blijft dat de ps3 beter word dan de xbox 2 het is nog maar een dev kit nog niet helemaal dus

 14.   
  Paolo's avatar

  Het klinkt in ieder geval wel goed.