1.500.000 gamers online op World of Warcraft

Blizzard heeft bekendgemaakt dat sinds de Amerikaanse launch op 23 november vorig jaar al meer dan 1.500.000 mensen World of Warcraft spelen. In de Verenigde Staten verkocht de game zijn eerste dag al 200.000 keer en nu zijn er al 800.000 gamers online. In Korea is de game ook immens populair en wordt hij vooral in internetcafés gespeeld. Hier in Europa is de game in zijn eerste weekend al 290.000 keer geactiveerd en nu zijn dat al 500.000 exemplaren. Dit jaar moet World of Warcraft ook nog releasen in China, Taiwan en andere Aziatische landen waar het MMORPG genre ook immens populair is.


World of Warcraft is een MMORPG is het welbekende Warcraft universum, waar vooralsnog alleen RTS in werd gespeeld. Maar nu kun je dus ook met zijn allen tegelijk gaan Roleplayen, monsters verslaan en quests uitvoeren. Je kunt spelen als onder andere een Mens, Orc, Elf, Trol, Dwerg of een Ondode en dan ook nog eens in een Warrior, Mage, Druid, Rogue, Priest, Hunter of één van de andere klassen. Er is een gigantische wereld met supergrote steden om te verkennen en een verrassend plot om te ontrafelen. Vier jaar na de gebeurtenissen in Warcraft III: Reign of Chaos beginnen de volkeren zich in Azeroth weer een beetje te herstellen, ze beginnen weer steden te bouwen en legers te maken. Er staat ook een nieuwe donkere vorst op om de wereld in gevaar te brengen, en wie moet dat voorkomen? Niet alleen jij, maar ook duizenden andere spelers die op dat moment online zijn. Je kunt in groepjes reizen en tegen veel verschillende monsters vechten en er is genoeg anders te doen zoals voorwerpen verzamelen, maken en verkopen. Kortom, dit wordt een zeer complete MMORPG, en de bèta was al ongelooflijk goed.

World of Warcraft is een MMORPG, dat betekent dat je per maand moet betalen omdat de game oneindig speelbaar is. Er worden steeds nieuwe gebieden, quests en abilities toegevoegd aan de game en het is gewoon ongelooflijk leuk. Voor de standaard game zelf ben je €44,99 kwijt, en de Collectors Edition kost €69,99. Bij beide versies is het zo dat er één maand gratis gamen bijzit.
Daarna zal er je ervoor moeten betalen. Per losse maand zal dit €12,99 zijn, per kwartaal kost het €11,99 en per halfjaar €10,99 per maand. De prijzen zijn inclusief BTW.

World of Warcraft is nu te koop voor €44,99.

 1.   
  adonis_12's avatar

  goede game alleen dat per maand betalen is niets
  👿

 2.   
  Ariej's avatar

  heb al een goedkopere manier gevonden 8)

 3.   
  Lasso's avatar

  Mag ik een kassageluidje?

 4.   
  Sander's avatar

  Per losse maand zal dit €12,99 zijn, per kwartaal kost het €11,99 en per halfjaar €10,99 per maand.

  Moet ik hier uit opmaken dat het voor een kwartaal maar 11.99 euro is? Of is dat ook per maand? Neem aan dat laatste anders is het wel een beetje raar.

  Maar idd Kassa Kassa..

 5.   
  Rhemme's avatar

  Nee tuurlijk niet, 11,99 per maand. Anders zou iederen dat toch doen :S

 6.   
  Paolo's avatar

  Ik vind het wel een beetje raar, want als ze er steeds nieuwe gebieden aan toevoegen, dan halen ze er toch ook oude af, anders zou het spel veel te groot worden. 😕

 7.   
  Onweersub's avatar

  Ja, ik wil het dolgraag spelen, maarja..geld is niet echt iets waar ik veel van heb..