FIFA Street, Gran Turismo 4, De Sims 2: Studentenleven en Nintendo DS

Vanaf vandaag, 11 maart, liggen FIFA Street, De Sims 2: Studentenleven én de Nintendo DS in de winkels met haar launchgames. Wij hebben info en details voor je zodat je weet of je nu naar de winkel moet rennen.

Gran Turismo 4 is de vierde racegame in deze superrealistische raceserie voor de PlayStation (2). Dit keer zal de game nog groter, mooier, beter, echter en leuker zijn dan Gran Turismo 3. Ten eerste zijn er meer dan 500 echt bestaande auto’s te berijden op meer dan 100 verschillende banen, verdeeld over racecircuits, stratencircuits en rallystages. De graphics zijn van geweldig hoge kwaliteit en de replays hebben gewoon fotorealistische kwaliteit. De physics en het realisme zijn dit keer ongekend, de tuningmogelijkheden zijn eindeloos en het is weer ouderwets moeilijk. Later in het jaar komt er een vernieuwde versie uit van GT4 waarbij je met maximaal 6 spelers ook online kunt spelen via je Network Adapter.
Gran Turismo 4 zal ook op de PSP verschijnen in de vorm van Gran Turismo 4 Mobile en deze game doet niet onder voor zijn grote PS2 broer.

Gran Turismo 4 is afgelopen woensdag, 9 maart, voor de PlayStation 2 verschenen voor €67,99.


FIFA Street wordt geen gewoon voetbalspel. De game neemt sterren zoals Ronaldinho, Cristiano Ronaldo en Henry mee naar de achterbuurten om daar met ze te gaan straatvoetballen. De panna’s, dolls en moves zullen je om je oren vliegen. Het spel heeft een puntensysteem waarmee je met mooie moves maken punten verdient om een ‘Gamebreaker’ te scroren die meer punten oplevert. Het arsenaal aan schoten en trucjes zal niet gering zijn en ook heeft de game een ‘You rule the Streets’ mode in petto. Hierin maak je een hele eigen speler en verbeter je hem steeds en versterk je je team met steeds betere spelers. Lees meer info in de preview.

De game verschijnt dus vandaag, 11 maart, voor de PlayStation 2, Xbox en Gamecube voor €59,99.


In De Sims 2: Studentenleven speel je met je Sims als ze een tiener zijn. Je bestuurt je Sim door de Universiteit en je moet naar je lessen gaan, met vrienden praten en weer verschillende wensen vervullen. Het ultieme doel kan zijn om je Sim de beste van de klas te maken, of bijvoorbeeld de populairste van de school. Daarvoor kun je je aansluiten bij verschillende studentengroepen, zoals een rockband, een cheerleder groepje of een studiegroep.
Elke dag krijg je een kleine studiefinanciering, maar als dat te weinig is kun je ook een bijbaantje nemen, wat ten koste gaat van je cijfers maar je kunt dan wel weer leukere dingen doen, dus populairder worden. Bij de Universiteit zijn ook een aantal andere dingen, zoals een studentenbar, de aula, een speelhal en een sporthal, waar je heen kunt gaan. Uitgaan kan ook naar feestjes die studenten geven of door de school zelf georganiseerd worden. Natuurlijk zijn er ook een bibliotheek, een auditorium en de lokalen. Ook kun je je eigen studentenkamertje helemaal inrichten zoals jij dat wilt.
Je kunt kiezen uit 11 opleidingen en als je die voltooid hebt dan speel je nieuwe carrières vrij in het orginele De Sims 2. Wanneer je jonge Sim dus opgroeit en een tiener wordt kun je ervoor kiezen of je naar de Universiteit wil. Het speelveld verschuift dan daarheen en je kunt aan de slag.

De Sims 2: Studentenleven ligt vanaf vandaag, 11 maart, voor de PC in de winkels voor €39,99.


De Nintendo DS is Nintendo’s nieuwste handheld, ook al zal het geen opvolger van de Gameboy Advance worden. DS staat voor Dual Screen, deze nieuwe draagbare console zal namelijk 2 schermen hebben, welke allebei 3D graphics kunnen vertonen welke ongeveer zo mooi zijn als de Nintendo 64. Het nut van 2 schermen is volgens Nintendo dat je op het ene scherm kunt spelen en op het andere spel kunt kijken op bijvoorbeeld je radar, je inventory menu of een kaart van het level. De schermen zullen touchscreen hebben waardoor bijvoorbeeld stylus-gestuurde games mogelijk worden.
De Nintendo DS zal zo’n 15 centimeter lang, 8 centimeter breed en 3 centimeter hoog zijn en ook dit model kan ingeklapt worden net zoals de Gameboy Advance SP. De twee schermen zijn 3 inch groot, hebben een hoge resolutie en kunnen meer dan 260,000 kleuren laten zien. De schermpjes hebben ook backlight en elk schermpje heeft een aparte processor. Ook WiFi, draadloos internet wordt ondersteund door de Nintendo DS zodat je overal online kunt gamen.

De Nintendo DS ligt dus vanaf vandaag, vrijdag 11 maart, in de winkels voor een prijs van €149. Bij de launch zullen er al 15 games verkrijgbaar zijn, te weten; Asphalt Urban GT, Ping Pals, Pokémon Dash, Polarium, Mr. Driller, De Urbz: Sims in the City, Project Rub, Rayman DS, Robots, Spider-Man 2, Sprung: The Dating Game, Super Mario 64 DS, Tiger Woods PGA Tour, Wario Ware Touched! en Zoo Keeper. Deze gaan €29,99 of €39,99 kosten.


Mario keert terug in Super Mario 64 DS voor de Nintendo Dual-Screen. Dit is geen gewone poort van Super Mario 64 voor de Nintendo 64 maar een geheel afgestofte en opgepoetste versie van een game die eigenlijk nog prima meekan. Princess Peach is weer eens ontvoerd en Mario moet vanuit haar kasteel ditmaal maarliefst 150 sterren verzamelen, 30 meer dan in het orgineel. Daarnaast is er ook een multiplayermode aanwezig waarin je draadloos met zijn vieren met maar één spelcassette om sterren kunt rennen. Je kunt echter ook tegen de andere spelers vechten zodat je zijn sterren af kunt pakken. Daarnaast zitten er superveel verslavende minigames in zodat je in totaal wel 50 uur zoet bent met Super Mario 64 DS.

Super Mario 64 DS ligt vanaf vandaag, 11 maart, in de winkels voor de Nintendo DS voor een prijs van €39,99.


Wario Ware: Touched! is een minigamespel dat alle mogelijkheden van de Nintendo DS optimaal zal gaan benutten. Met de stylus of thumbstrap zul je kleine spelletjes kunnen spelen die in een paar seconden alweer voorbij zijn, zoals het pellen van een banaan, het afrollen van een wc-rol, het openkrassen van een lot of iemand kietelen.
In de multiplayer is dit natuurlijk al helemaal dolle pret en met de honderden minigames zul je je uren en uren zoet weten te houden.

Wario Ware: Touched! ligt vanaf vandaag, 11 maart, in de winkels voor de Nintendo DS voor een prijs van €39,99.


Andere releases voor vandaag; Robots (PlayStation 2, Xbox, Gamecube, Gameboy Advance), Shadow Hearts: Covenant (PlayStation 2), Death by Degrees (PlayStation 2), The Punisher (PlayStation 2, Xbox), Project Rub (Nintendo DS), Spider-Man 2 (Nintendo DS), Pokemon Dash (Nintendo DS), Rayman DS (Nintendo DS), Polarium (Nintendo DS) en Zoo Keeper (Nintendo DS).

 1.   
  MC TiM's avatar

  Hmm, ik heb fifa street al sinds woensdag (9 maart dus). Coole moves, aanrader voor voetbal, en xtreme sports fans (van EA big of soortgelijke dus 😛 ). Je moet het ziet als een soort Nba street alleen dan met voetbal (duh).

  Ow jah, en die online mode, nou bij mij zit die er niet IN! Misschien alleen in Amerikaanse versie? Zo niet heb ik zeker een incompleet deel 😕 . Yeah right 😕 !

 2.   
  Rhemme's avatar

  Nee natuurlijk niet, welke winkel verkoopt er nou incomplete spellen?

 3.   
  Flippow's avatar

  Zoow Grand Turismo is gaaf heb em ff gespeelt in de winkel 😛

 4.   
  Oranje's avatar

  Ik had FIFA Street gisteren al, bij mij ook niet online.

 5.   
  gamer112's avatar

  zo eindelijk gt 4 voor de liefhebbers die zijn wel heel erg blij nu denk ik lol

 6.   
  PLURK's avatar

  jep 😀

 7.   
  MC TiM's avatar

  Reactie door TheSuperstar op vrijdag 11 maart, 2005 – 21:38
  Nee natuurlijk niet, welke winkel verkoopt er nou incomplete spellen?

  Zou ik die opmerking niet sarcastisch bedoeld hebben? Ik zet er achter nog yeah right 😛 . De online mode zal vast wel weer alleen in de Amerikaanse versie zitten (gieren!).

 8.   
  real gamer's avatar

  ik denk dat je fifa street na een tijdje saai gaat vinden , vind het geen aanrader , maarja kweet niks

 9.   
  sandertje's avatar

  Ja, maar dat is bij alle spellen zo,
  En ik koop hem ook maar ik denk dat het niet snel zal vervelen…
  Maar het “geen aanrader vinden”, dat zou een “real gamer” toch beter moeten weten.

 10.   
  FrEaKsJeUh's avatar

  Weet er iemand wanneer sims 2 op playstation uitkomt ??? 😕 Ik verlang erachter om hem al te spelen… 😳