Nieuwe Tomb Raider en Hitman: Blood Money uitgesteld

Met uitgever Eidos gaat het niet zo goed. Vandaag heeft zij een financieel raport uitgebracht met daarin slechte resultaten over het afgelopen halfjaar, zo is er een verlies geleden van 26.5 miljoen pond (dat is 37,9 miljoen euro).

Na dit slechte nieuws maakte de uitgever ook nog eens bekend dat een aantal spellen uitgesteld zijn, waaronder Hitman: Blood Money en de nieuwe Tomb Raider (waarvan de gehele naam binnenkort bekend wordt gemaakt). De releasedate van Hitman: Blood Money was eerder vastgesteld op ‘Lente 2005′ en die van het zevende Tomb Raider-deel was officieel geheim, maar de producer van een stipboek gebaseerd op de Tomb Raider-reeks maakte al eerder bekend dat het spel gepland stond voor de Zomer van 2005. Nu is bekend gemaakt dat deze franchises waar Eidos financieel op steunt, Tomb Raider en Hitman, uitgesteld zijn tot Juli 2005 (op z’n vroegst).
Daarnaast zijn ook de spellen 25 To Live en Just Cause uitgesteld tot het laatste halfjaar van 2005.

Als reden van het uitstel gaf de uitgever dat, naast de financiële- en ontwikkelingsproblemen binnen het bedrijf, ook “de wens om goed te timen wanneer men een nieuw deel van de franchise uitbrengt” een belangrijke factor is. Men is bij Eidos dus bang dat de spellen bij slechte timing van de release te zware concurrentie ondervindt van andere spellen.

  1.   
    Prince's avatar

    ’t Zal ook weer es niet…