Satoru Iwata spreekt ook over de online mogelijkheden van de Nintendo DS

Satoru Iwata, de Japanse directeur van Nintendo heeft zich op de Games Developers Conference in San Fransisco naast de Nintendo Revolution ook uitgelaten over de onlinemogelijkheden van de Nintendo DS. Het is namelijk mogelijk op draadloos via Wi-Fi online te gaan.

De Nintendo DS zal online play gaan ondersteunen via Wi-Fi, draadloos internet. Over de gehele wereld zul je via zogenaamde hotspots, Wi-Fi servers, tegen elkaar kunnen spelen, ongeacht de afstand en zonder lag. Die hotspots zijn al klaar, het is nog alleen wachten op de games die online play zullen gaan ondersteunen. Dit zullen onder andere Animal Crossing DS, Metroid Prime: Hunters, Advance Wars DS en Mario Kart DS zijn. Naast Nintendo zullen ook andere uitgevers en ontwikkelaars online games gaan maken voor de Nintendo DS.

De Nintendo DS ligt vanaf vandaag in Nederland in de winkels voor de prijs van €149. De games moeten tussen de €29,99 en €39,99 gaan kosten waarvan Super Mario 64 DS en Wario Ware: Touched de belangrijkste launchgames zijn.

  1.   
    snowbob's avatar

    alsk het geld had =p ging ik gelijk een ds halen 😆