Meer details over Nintendo Revolution, Mario 128 en de nieuwe Zelda

Reggie Fils-Aime, vice-president van de marketing bij Nintendo heeft op de Games Developers Conference deze week enkele nieuwe dingen verteld over de Nintendo Revolution, Mario 128, de nieuwe Legend of Zelda en de onlinemogelijkheden bij Nintendo’s toekomstige consoles.

De nieuwe Mario game, Mario 128, zal zeker op de E3 getoond worden. Een filmpje is zeker aanwezig en misschien zou de game ook speelbaar kunnen zijn. Het is nog niet zeker of Mario 128 op de Gamecube of op de Nintendo Revolution uit zal komen. De nieuwe The Legend of Zelda zal echter zeker wel op de Gamecube uitkomen en wel aan het einde van dit jaar en speelbaar op de E3 aanwezig zijn. Daarnaast is Pokémon XD in ontwikkeling voor de Gamecube en deze game zal een meer een RPG zijn zoals de Gameboy games, dan de actiegame Pokémon Colosseum. Ook Pokémon XD zal nog in 2005 verschijnen.

Over de Nintendo Revolution, de voorlopige werknaam voor de opvolger van de Gamecube wist Reggie te vertellen dat deze console niet de krachtigste zal zijn maar meer op innovatie zal leunen en dat gaat uitstekend lukken. Met de Revolution wil Nintendo wel online play gaan supporten en misschien in samenwerking met de online mode van de Nintendo DS. Hoe dat moet gaan is nog niet bekend. Daarnaast zijn de development kits al bij de ontwikkelaars zodat er op dit moment al een aantal spellen in ontwikkeling zijn voor de Nintendo Revolution. Een aantal hiervan zullen op de E3 getoond worden.

  1.   
    nEels's avatar

    Ben erg benieuwd naar de nieuwe Zelda en ik hoop dat Mario 128 nog wel de NGC aandoet. 🙂

  2.   
    gamer112's avatar

    een oude pokemon game op de cube lachen

  3.   
    nEels's avatar

    Het zal heus geen rechtstreekse poort worden hoor, die nieuwe Pokémon-game. Het spel zal in tegenstelling tot Pokémon Colosseum gaan voor de aanpak die ook terug te vinden is in de Pokémon-games op de GBA. Meer RPG dus in plaats van alleen maar knokken.