Voorlopige specificaties Xbox 2 bekendgemaakt

Microsoft en de developers die voor de Xbox 2 games maken hebben op de Games Developers Conference de eerste concrete informatie losgelaten over de Xbox 2. Er zijn nog geen plaatjes te zien van de volgende Xbox, maar al wel de voorlopige hardware specificaties. Deze specs zijn van de alpha development kits en zijn dus niet de uiteindelijke specs van de Xbox 2, maar ze kunnen wel als model dienen voor wat we kunnen gaan verwachten.

Processor
De Xbox 2 zal op 3 PowerPC processor’s draaien, elk 3Ghz snel. Elke processor zal veel duizenden berekeningen per seconde kunnen verwerken en ze hebben KB L1 instructiecache en 32 KB L1 datacache. De drie processoren delen 1MB L2 Cache.

Videokaart
De videokaart van de Xbox 2 zal een ATI kaart zijn die nog een stapje verder gaat dan de top notch ATI Radeon X800 kaarten die op dit moment op de markt zijn. De videokaart zal op 500Mhz draaien en Shader Model 3.0 ondersteunen. Over het videogeheugen is nog niks bekend.

Geheugen
De Xbox zal 256MB aan intern geheugen hebben. 256MB RAM Geheugen lijkt misschien weinig maar er hoeft geen Windows op de Xbox 2 te draaien en de prestaties zullen misschien wel het viervoudige ervan zijn. Informatie over het type geheugen, bandbreedte en kloksnelheid is er nog niet.

DVD
De Xbox 2 zal gebruik gaan maken van DVD-9 discs, en niet van Blu-Ray of HD-DVD schijfjes. Op een DVD-9 dvd past 7Gigabyte en op een eventuele Dual Layer DVD-9 het dubbele. Het is op de Xbox 2 natuurlijk ook mogelijk om DVD’s te bekijken.

Harde Schijf & Memorykaarten
De Xbox 2 zal inderdaad met optionele Harde Schijf komen. Hoe groot deze gaat worden is nog niet bekend, maar je kunt ook memorykaarten kopen met een geheugen wisselend van 64MB tot 1.024MB.

Games
Alle games die op de Xbox 2 uit gaan komen moeten gebruik gaan maken van Xbox Live! en dus online speelbaar zijn. Net zoals in de eerste Xbox kun je ook ditmaal je eigen liedjes in games beluisteren maar een nieuwe toevoeging is een camera. Deze zal ook te koop zijn voor de Xbox 2, of misschien standaard bijgeleverd. Hiermee kun je je gezicht in games stoppen maar ook videochatten.

Graphics
Qua graphics wil Microsoft dat alle games compatible moeten zijn met HDTV. HDTV is de nieuwste generatie tv’s met een hogere resolutie en dus scherper beeld. De games op de Xbox moeten op een resolutie van 1280×720 gaan draaien tijdens zowel de game als in tussenfilmpjes. Dat is dus in een breedbeeld ratio van 16:9 en de games ondersteunen ook allemaal 5.1 Dolby Surround Sound en anti-aliasing voor extra scherpe beelden.
De games zullen natuurlijk nog wel op je gewone tv te spelen zijn, maar op een HDTV ziet het er allemaal stukken mooier uit.

Als we de eerste beelden hebben van de Xbox 2, lees je dat natuurlijk op Gamersnet.nl. Tijdens de E3 in mei in Los Angeles wordt de Xbox 2 getoond aan het publiek.

  1.   
    MC TiM's avatar

    Belooft heel wat, maar over het formaat wordt niks gezegd ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜› . Nee, het lijkt me wel wat worden die xbox 2 (of hoe je hem ook noemen wil) .

  2.   
    Maserati's avatar

    * drools

  3.   
    nEels's avatar

    Lijkt mij helemaal niks die Xbox 2, wat een prutspecificaties! (*Sarcasme*)

  4.   
    Necrite's avatar

    Ik vraag me af of je games van de Xbox 1 er ook op kunt spelen.

  5.   
    gamer112's avatar

    zo das wel wat ik ben benieuwd nu wat de specs van de ps3 zullen zijn

  6.   
    meatball's avatar

    ik hoop echt dat de xbox 2 ook games van de eerste xbox kan afspelen, en als dat kan, wil ik hem hebbe ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ :D:D:D:D:D:D:D

  7.   
    Lasso's avatar

    HOLY SHIT. 0_0

    Misschien iets meer dan een X800?! Die kaart is rond de 3 tot 400 euro! ^_^

  8.   
    Digital Rocker's avatar

    Ziet er wel goed uit ja. Jammer dat er nog nix bekent is of je de oude games er ook op kan spelen.

    Zal wel duur xboxje worden. ๐Ÿ˜ก

  9.   
    Martijn's avatar

    Mjah, ziet er niet slecht uit, kan beter maargoed ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜†

  10.   
    Mandamo's avatar

    En als de PS3 betere hardware zou hebben zoals verteld word (Let op: ik zeg niet dat het ook zo is.) Dan moet die helemaal rocken! ๐Ÿ˜€

  11.   
    Prince's avatar

    @ Martijn

    Alles kan beter. Niks is perfect. ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜›

  12.   
    Flippow's avatar

    Ik wacht wel met t kope van een xbox

  13.   
    Mandamo's avatar

    Ik wacht zeker met het kopen van elke console! Hoe duur waren die krengen wel niet toen ze uitkwamen vorige keer? 900 gulden ofzo?

  14.   
    OMFG's avatar

    Ik denk niet dat he zo duur gaat worden want toen “xbox1″(als ik het zo mag zeggen) was de de prijs er van ook uitermate hoog en daar heeft microsoft zich toen zichzelf lelijk mee in de vingers gesnenden.
    Dus ik denk (hoop) dat ze de prijs van de “xbox2” op de wat normale prijs gaan houden dat is zo tegen de 300 euro als hij net uit komt. ๐Ÿ˜‰

  15.   
    gamer112's avatar

    toen ze net uitkwamen waren ze over de 1000 gulden of 1000 gulden daarna afgeprijst door de euro