Nintendo DS website krijgt een update

De Nintendo DS ligt vanaf volgende week vrijdag, 11 maart 2005, in de winkels en Nintendo heeft de marketingkraan alvast helemaal opengedraaid. De reclames, advertenties en posters zullen je niet ontgaan zijn en Nintendo heeft de officiële website, NintendoDS.nl, een flinke update gegeven. In een leuke flashsite worden de games, de twee schermen, het touchscreen en alle andere dingen van de DS in beeld gebracht in een mooie flash-site.

De Nintendo DS is Nintendo’s nieuwste handheld, ook al zal het geen opvolger van de Gameboy Advance worden. DS staat voor Dual Screen, deze nieuwe draagbare console zal namelijk 2 schermen hebben, welke allebei 3D graphics kunnen vertonen welke ongeveer zo mooi zijn als de Nintendo 64. Het nut van 2 schermen is volgens Nintendo dat je op het ene scherm kunt spelen en op het andere spel kunt kijken op bijvoorbeeld je radar, je inventory menu of een kaart van het level. De schermen zullen touchscreen hebben waardoor bijvoorbeeld stylus-gestuurde games mogelijk worden.
De Nintendo DS zal zo’n 15 centimeter lang, 8 centimeter breed en 3 centimeter hoog zijn en ook dit model kan ingeklapt worden net zoals de Gameboy Advance SP. De twee schermen zijn 3 inch groot, hebben een hoge resolutie en kunnen meer dan 260,000 kleuren laten zien. De schermpjes hebben ook backlit en elk schermpje heeft een aparte processor. Ook WiFi, draadloos internet wordt ondersteund door de Nintendo DS zodat je overal online kunt gamen.

De Nintendo DS ligt dus vanaf vrijdag 11 maart in de winkels voor een prijs van €149. Bij de launch zullen er al 15 games verkrijgbaar zijn, te weten; Asphalt Urban GT, Ping Pals, Pokémon Dash, Polarium, Mr. Driller, De Urbz: Sims in the City, Project Rub, Rayman DS, Robots, Spider-Man 2, Sprung: The Dating Game, Super Mario 64 DS, Tiger Woods PGA Tour, Wario Ware Touched! en Zoo Keeper. Deze gaan €29,99 of €39,99 kosten.

Hier nogmaals de link naar de officiële Nintendo DS website,

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren