Nieuwe Review: Mercenaries

Oorlogspellen hebben het altijd goed gedaan in de het gameswereldje. In het genre komen veel baggergames uit, maar soms is de verwachting van een spel dusdanig hoog dat je wel argwaan moet krijgen. Mercenaries is zo’n spel. Het spel werd betiteld als een van de eerste echte toppers van 2005. Reden genoeg om de game eens kritisch te bekijken. In deze review lees je of het spel, dat de subtitel Playground of Destruction draagt, jouw euro’s wel waard is.

  1.   
    sandertje's avatar

    Lijkt me eerlijk gezegd niks…
    Ik heb liever Brothers in Arms: Road to Hill 30, Medal of Honor: European Assault, Call of Duty: United Offence of Battlefield 2… ๐Ÿ™„

  2.   
    MC TiM's avatar

    Lijkt mij wel wat hoor, jij hebt liever een nieuwe MoH op de console? Nou daar heb ik dus geen trek in, helemaal niet na Rising Sun. CoD United offensive (niet offence ofzo?), is geen console game. En brothers in arms is een heel ander soort game, net zoals alle andere games die je opsomt trouwens…..

  3.   
    sandertje's avatar

    btw: ik weet niet wat er hier aan de hand is maar het ene moment ben ik ineens anonymous, en al klik ik daarop dan staat er: gebruiker bestaat niet, en het andere moment ben ik ineens sandertje… ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜• WTF!

    EN nee: ik heb geen twee accounts…

  4.   
    MC TiM's avatar

    Ow, dus je praat over oorloggames in het algemeen. Nou het zijn allemaal WWO 2 games, en Mercenaries is een fictieve oorlog in Noord-Korea. Battlefield 2 is geen oorlogsgame. Gewoon een zeer leuke MP-game.

  5.   
    Gast's avatar

    Ik praat toch ook niet over consolegames… ๐Ÿ˜• ๐Ÿ™„
    Ik praat over oorlogsgames in het algemeen… ๐Ÿ™„

    {Posted by Sandertje}

  6.   
    Mandamo's avatar

    ‘Battlefield 2 is geen oorlogsgame’ ๐Ÿ˜›

    Lijkt me wel een heel cool spel! ๐Ÿ™‚ Maar ik heb het gevoel dat het snel verveelt… ๐Ÿ˜†

  7.   
    luviana's avatar

    terroristen…. politie…. geurilla… wapens…. woestijn….doden…overlevenden…. geen oorlog? battlefield 2 is op en top oorlog maar niet zoals mensjes zoals ji jdat kennen ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜‰

  8.   
    Recon's avatar

    Ja MC Tim leg dat eens uit. ๐Ÿ˜› Battlefield 2 geen oorlogsgame? Of bedoel je geen WWII shooter?

  9.   
    Onweersub's avatar

    Komt deze game ook op de pc uit?

  10.   
    nEels's avatar

    Nee, voorlopig in ieder geval alleen voor PS2 en Xbox.

  11.   
    Onweersub's avatar

    Jammer, leek me wel een vet (oorlogs) spel ๐Ÿ™‚

  12.   
    MC TiM's avatar

    Waarom het geen oorlogsgame is. Nou omdat plekken met vlaggetjes veroveren en steeds weer opnieuw respawnen geen oorlog is. Als je in een game als CoD (gebaseerd op echt bestaande oorlog), of nog een beter voorbeeld BiA (zoals iedereen weet erg realistisch, tot op een zekere hoogte natuurlijk dan hรฉ :P). Capiche?

    Nu weer terug naar de review van Mercenaries ๐Ÿ˜› .

  13.   
    meatball's avatar

    ut lyket wol in mooi spultje ๐Ÿ˜€

  14.   
    sandertje's avatar

    Dus jij vind dat vlaggen veroveren en opnieuw respawnen niet bij een oorlogsgame hoort, nou dat is dan toch echt jouw probleem… ๐Ÿ™„

    Bij bijna elke oorlogsgame hoort vlaggen veroveren,
    denk nou is aan freedom fighters, daar moet je zovaak een vlag veroveren, nou maar dat spel is toch echt dik een oorlogsgame… ๐Ÿ™„

    en opnieuw respawnen, wat wil je dan, dat als je dood gaat dat je dan gelijk uit het spel ligt en niet meer mee kan spelen! ๐Ÿ™„

  15.   
    Lasso's avatar

    Mercenaries lijkt mij gewoon een hele toffe game met een welkome afwisseling. Ik begrijp het verband met Battlefield of Brothers in Arms niet helemaal. Of helemaal niet eigenlijk.

  16.   
    MC TiM's avatar

    Lasso, als jij zegt dat je het veband niet ziet tussen BiA en BF ondersteun je mijn standpunt. Volgens sandertje lijken al die games op elkaar en zijn het allemaal ‘oorloggames’.

    Freedom fighters vind ik niet echt een oorlogsgame. Je speelt een man, die een soort van verzet opricht. Dan een beetje Russen neerschieten en dingetjes saboteren. Mercenaries is met veel meer bombarie en dus meer een oorlogsgame. Maar als je freedom fighters vet vind (neem ik aan, anders begin je er niet over) begrijp ik niet dat je mercenaries niks vind.