Gratis Anarchy Online? Dan dynamische reclame!

Reclame in games, dat is geen nieuws meer. Dynamische reclame voor niet-betalende gamers daarentegen wel.

Enige tijd geleden werd bekend, dat Anarchy Online, een MMORPG van Funcom, gratis zou worden: voor zowel het basispakket als het meedoen hoefde je niets meer te betalen. Echter, voor niets gaat de zon op en dat geldt ook hier. Daarom zullen binnenkort op centrale plaatsen in de game reclameborden verschijnen.

De komende tijd zullen er waarschijnlijk nog veel meer reclameboodschappen in games verschijnen. Uit een onderzoek blijkt namelijk, dat mannen in de leeftijdsgroep 18 tot 34 vorig jaar minder televisie keken en dus ook minder reclame. Games worden steeds meer gespeeld, dus dat is een interessante plek om te adverteren. Ook kijk je als gamer meer naar het scherm dan als TV-kijker en ook dat is interessant voor adverteerders.

  1.   
    Krizzle's avatar

    Dat lijkt me nou niet zo erg maar juist wel fijn. Ik begrijp daar dus uit dat er gewoon wat reclameborden staan als je in een stadje komt bij die wereld van die MMORPG. Bij NFSU was dat ook al. daar stonden soms ook gewoon Burger King borden langs de weg. Lijkt me niet zo erg al op TV want je kan er gewoon langs lopen en je hoeft niet te blijven kijken (zoals op de TV). Daar kan je natuurlijk ook wel zappen maar als je bijvoorbeeld een leuke film wil zien ofso dan blijf je wel even kijken. Goed dat ze een gratis MMORPG uitbrengen ook.

  2.   
    sandertje's avatar

    “Goed dat ze een gratis MMORPH uitbrengen ook” , MMORPH’s zijn altijd gratis! 😉