Brothers in Arms is ‘klaar’ volgens Gearbox

Gold is de game nog niet, maar de eerste releaseversie van de game is inmiddels naar de uitgever Ubisoft. De game wordt nog door een laatste check gehaald of er toevallig geen bugs zijn en als Ubisoft tevreden is over het geleverde product, dan pas kunnen we zeggen dat we de definitieve versie van de game hebben.

Een demo of releasedate blijven voorlopig nog uit. Dat laatste stond gepland voor begin maart en zal ongetwijfeld wel gehaald worden.

  Since as early as January, Brothers in Arms has been going into the release candidate phase for the various platforms (Xbox, PS2, PC). The game is essentially finished, but the team has been working on the release engineering and details required for a solid, major launch of a AAA game like Brothers in Arms.

In Brothers of Arms: Road to Hill 30 speelt je het waargebeurde verhaal van Sgt. Matt Baker uit het 101st Airborne Division, een D-Day paratrooper en pelotonleider die tijdens een ‘drop’ zijn peloton kwijtraakt. Na zijn jongens terug te vinden moet hij zijn squad in leven zien te houden maar toch zijn missie uit voeren, het vasthouden van een belangrijke route die de Duitsers afsnijd van de rest van hun versterkingen. Met een simpel besturingssysteem om squad-commando’s te geven wordt Brothers in Arms een mix tussen een tactische shooter en een action shooter.
Het spel is nagemaakt volgens ooggetuigenverslagen en satellietfoto’s en volgt waargebeurde verhalen. Volgens Gearbox is deze titel de eerste in een serie van realistische oorlogsshooters die ze zullen produceren. De omgevingen, de wapens, de soldaten en zelfs het weer zou moeten kloppen met wat er 60 jaar geleden in Normandië is gebeurd.
Brothers in Arms: Road to Hill 30 zal een redelijk realistische shooter moeten worden en vooral de emotie’s en de verschikkingen van de oorlog tonen. De game zal een uitgebreide singleplayercampaign en ook een online multiplayermode hebben.

De game verschijnt in maart voor de Xbox, PlayStation 2 en PC in een gewone uitvoering en in een Limited Edition (alleen PC).

Kijk voor meer informatie in onze preview.

 1.   
  Lasso's avatar

  Ik kan niet wachten. (=

 2.   
  CoolleDirkie's avatar

  Ik ook niet 😆 Maar ik hoop dat het net zo leuk wordt en hetzelfde gevoel is Call of Duty of iets in die richting

 3.   
  luviana's avatar

  CoD: muis
  BIA: olifant

 4.   
  Lasso's avatar

  😆

  En CoD was al een lekker muisje.

 5.   
  solid_snake's avatar

  CoD was idd heel cool maar brothers in arms lijkt er helemaal niet op ….. tenminste de gameplay lijkt er niet op
  het uiterlijk wel maar de gameplay is hééééééél anders

 6.   
  Recon's avatar

  Heb je ‘m al gespeeld dan?

 7.   
  Paolo's avatar

  Als BIA nog chiller is dan CoD, dan moet ik oppassen dat ik niet ga kwijlen. 😆