World of Warcraft verkoopt geweldig

World of Warcraft kwam nog maar enkele dagen gelden uit, maar is nu al op recordtoer. Na de lancering in de VS werden ook de Europese servers geopend, waardoor ook wij konden toetreden op deze MMORPG. Deze servers gaven af en toe kuren, aangezien ze de grote aantallen spelers niet aankonden.

World of Warcraft verkocht op zijn eerste dag, 11 februari maarliefst 280.000 keer. Het gehele weekend bij elkaar komt uit op 380.000 en daarmee heeft Blizzard de meest succesvolle opening van een MMORPG in Europa ooit. Met deze aantallen is het dus niet zo gek dat de servers af en toe weigerde. Blizzard heeft in totaal 560.000 exemplaren verscheept, dus wees er snel bij want zometeen is hij uitverkocht. Op de dag van de release waren er 100.000 man tegelijk aan het spelen, maar de absolute piek van dit weekend was 180.000 gamers.

In de VS en Korea heeft World of Warcraft inmiddels al 750.000 keer verkocht, en met Europa erbij zit Blizzard al op een dik miljoen. Final Fantasy XI heeft wereldwijd ongeveer 600.000 gamers, Everquest 400.000 en Star Wars: Galaxies 250.000. Alleen Lineage I en II staan op grote hoogten, beide games hebben bij elkaar meer dan 4.000.000 actieve gamers waarvan veruit het grootste deel in Korea zit.

 1.   
  solid_snake's avatar

  wow 8) cool

 2.   
  nEels's avatar

  Een hele mooie prestatie van Blizzard, maar wat zie ik nu? Lineage I & II 4.000.000? Ik ken dat hele spel niet eens, en toch spelen onwijs veel mensen het. Dat spel is zeker alleen in Azië populair…

 3.   
  Krizzle's avatar

  Nee idd ken ik ook niet. Ik dacht dat Everquest ook erg populair is.

 4.   
  Nirusu's avatar

  Ik heb world of warcraft, maar ik vind dat ze voor 12 euro in de maand de zooi eens goed moeten regelen. Servers liggen al voor de 2e keer down 👿 En int begin kon je niet eens een account aanmaken!

  Het is wel een fantastisch spel, maar blizzard: Kom op zeg…

 5.   
  Rhemme's avatar

  Ja Lineage is in Korea echt ongelooflijk populair. Check het hier maar.

 6.   
  OMFG's avatar

  Ik heb de sreens van world of warcraft gezien en ze zien er geweldig er uit en wou het spel toen ook meteen kopen maar toen ik hoorde dat je per maand moest betalen hoefde ik hem niet meer ik vind dit een beetje afzeterij eerst moet je 50euro betalen en daarna nog per maand word mij een beetje te duur als 15jarige:P
  Maar kan me wel voorstellen dat hij meteen word verkocht het is een spel met goeie grapfics maar overe een maand zal denk ik haast niemand hem meer spelen het is dan veel ste duur geworden.

 7.   
  Rhemme's avatar

  Over een maand spelen des te meer mensen hem. Laatst kwamen cijfers uit de VS binnen, waar de game sinds november uit is, en slechts 10% is afgehaakt met spelen.