Doom 3 op meerdere fronten weer uitgesteld

Activision heeft aangekondigd dat de Xbox-versie van Doom 3 wederom is uitgesteld en dat het eerste kwartaal van dit jaar al helemaal niet meer gehaald gaat worden. Nu we toch met slecht nieuws bezig zijn, melden we ook maar meteen dat ook de uitbreiding op de PC, het expansion-pack Resurrection of Evil, ook tot nader order wordt uitgesteld.

Activision gaf wel aan dat de games in het fiscale jaar 2006 uit moeten gaan komen en dat betekent dat we de games in theorie vanaf 1 april 2005 kunnen gaan verwachten. Ga er echter niet van uit dat de games in april uit zullen gaan komen hoewel Robert Kotick, Chairman and CEO van Activision de moed er wel in hield door te verklaren dat ze er alle vertrouwen in hebben dat de games snel na 1 april het levenslicht zullen zien. Hij zei er dit over: “our confidence level is very high that those SKUs will be released in April.”

Laten we hopen dat dit de laatste keer is dat beide spellen worden uitgesteld. Eerder kondigde Activision al aan dat 2004 niet werd gehaald en werden ze verplaatst naar maart 2005.

Resurrection of Evil gaat verder waar Doom 3 stopte: je krijgt een tijdloos kwaadaardig voorwerp in handen, waarmee je de krachten van de hel verkrijgt. De demonen pikken dit niet en willen dit voorwerp natuurlijk terugnemen. Zoals je van een expansion kunt verwachten bevat deze expansion nieuwe locaties, nieuwe figuren en ook nieuwe wapens, waaronder de double-barreled shotgun, een wapen wat ware Doom-fans zeker zal aanspreken. De multiplayer krijgt een aantal nieuwe maps, die met acht spelers te spelen zijn.

Degenen bij wie Doom 3 helemaal nieuw in de oren klinkt, kunnen hier de review van de PC-versie lezen. Het Xbox spel zal niet veel anders zijn.

  1.   
    gamer112's avatar

    cool die uitbreiding maar jammer dat de xbox versie is uitgesteld wou hem juist graag