De PSP voorlopig nog niet naar Europa

Sony heeft bekendgemaakt dat haar handheld, de PlayStation Portable oftewel PSP, pas ruim na maart in de Europese winkels zal liggen. Gisteren maakte Sony bekend dat de PSP in Amerika op 24 maart launcht, maar Europa zal pas in mei of zelfs juni aan de beurt zijn. Dit omdat Sony een productietekort heeft, de fabrieken kunnen de grote vraag naar PlayStation 2’s, PSTwo’s en PSP’s niet aan en men wil niemand teleurstellen met uitverkochte winkels.

De voorlichter van Sony wist op een persconferntie slechts te vertellen dat de PSP niet in maart of in de maand erna (april) komt, maar zeker wel in de eerste helft van 2005. Voor 1 juli moet de PSP dus hier in de winkels liggen, maar de prijs is nog niet bekend. De PSP zal in de Verenigde Staten $249 dollar gaan kosten, dus verwacht met deze lage dollarkoers een prijs van rond de 300 euro.

De PlayStation Portable, of PSP wordt de nieuwe draagbare spelcomputer van Sony en moet de strijd aangaan met Nintendo’s GameBoy Advance en DS handhelds. De PSP is qua techniek een stuk beter dan de Nintendo DS, maar zal ook meer gaan kosten. De spellen van de PSP zullen op UMD-schijfjes komen te staan en zullen spellen zoals Gran Turismo 4: Mobile, Metal Gear Acid en mogelijk een Grand Theft Auto herbergen. Deze games zullen bijna even mooi zijn als op de PlayStation 2 en je kunt ook in filmkwaliteit DVD’s bekijken of muziek luisteren. Sony noemde de PSP al ‘de walkman van de 21ste eeuw’. Ook zal de PSP online kunnen gaan via WiFi, waardoor online gaming overal mogelijk wordt.

 1.   
  zengake's avatar

  ik moe die psp hebbe
  8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜‰

 2.   
  Klaasvaak's avatar

  ach, ik was toch niet van plan om hem meteen te kope, wacht wel tot hij goedkoper wordt…

 3.   
  gamer112's avatar

  lache ik koop hem wel maar niet meteen denk ik

 4.   
  sandertje's avatar

  wtf waar slaat dit op!!! ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜•

 5.   
  XGT_Spider's avatar

  He psp is toch niet te bestelen.Een jongen van me klas zegt hij heeft hem zogenaamd al besteld kan toch neit??

 6.   
  hatred's avatar

  Jawel je kan hem pre-orderen ๐Ÿ™‚

 7.   
  Dare Devil's avatar

  WTF….. IK haat nederland alles stellen ze uit ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ .
  [b]naja ik was toch niet van plan om hem to kopen ๐Ÿ˜ณ
  maar toch alles stellen ze uit ๐Ÿ˜ฎ

 8.   
  gamer112's avatar

  je kan hem wel hebben als je hem uit japan inporteerd ik heb er al wel op gespeeld relax man

 9.   
  Xion's avatar

  Maarja ik w8 gewoon tot hij in NL komt ๐Ÿ˜‰

 10.   
  markz's avatar

  Hier word je toch gek van! ๐Ÿ˜ฎ waarom zetten ze niet gewoon een paar van die fabrieken neer! ๐Ÿ˜• ik wil hem graag nog voor ik bejaard ben. ๐Ÿ˜‰