Gamersnet.nl

EA doet mededelingen over next-gen consoles

Electronic Arts’ general manager heeft in een interview met de BBC aangegeven dat hij tot op heden alleen maar development-kits heeft ontvangen van Microsoft betreffende de Xbox 2. Hij gaf tevens aan dat ze met smart zitten te wachten op de SDK’s (Software Development Kit) van de Playstation 3 en de next-gen console van Nintendo. Vooruitlopend op deze SDK’s wilde hij dit nog wel even kwijt:

“We know maybe what the PS3 will do, but we can only guess. The rumors are that PlayStation 3 will have a little more under the hood than Xbox 2.”

en

“Microsoft is obviously a software company first and foremost, while Sony has more experience in hardware. I think Sony will be able to push more into a box at cost.”

Verder verklaarde een aantal leidinggevenden bij EA dat de Playstation 3 hoogstwaarschijnlijk betere graphics gaat produceren in vergelijking met de Xbox 2. Met name filmbeelden in games zullen niet te onderscheiden zijn van echte films. Over het geheel genomen voorspelden de bobo’s van EA dat alle next-generation consoles de grenzen tussen films en games verder zullen laten vervagen. Wij hopen dan maar dat ze daar de graphics mee bedoelen en hun aandacht niet richten op nog meer licentie-games.