Prachtige nieuwe screenshots van The Elder Scrolls IV: Oblivion

De opvolger van The Elder Scrolls III: Morrowind is aangekondigd en al sinds 2002 in ontwikkeling. Het volgende deel, wat The Elders Scrolls IV: Oblivion gaat heten, zal verschijnen op de PC en next-generation consoles PlayStation 3 en Xbox 2. Dit betekent natuurlijk dat de release nog heel ver weg is, maar we hebben vandaag wat adembenemd mooie screenshots.

In de RPG The Elder Scrolls: Oblivion is het mogelijk om het spel geheel non-lineair te spelen. Je mag dus allemaal zelf bepalen welke quests je doet en maakt dus min of meer je eigen verhaal. In Oblivion speel je in de Tamriel’s hoofdprovincie, Cyrodiil. In deze wereld moet jij op zoek gaan naar de werkelijke opvolger van de Keizer, sinds de moord van de vorige keizer is namelijk de poort naar de hel wereld Oblivion geopend en hebben demonen vrij baan in Cyrodiil. Jij moet het ware mysterie zien te ontrafelen wie de wereld van Tamriel vernietigd wilt zien.
Oblivion zal een gigantische hoeveelheid aan quests, wapens, items en equipment bieden en je mag naast je keuzes ook zelf kiezen of je een mens, elf, trol of dwerg bent en als warrior, wizard, knight, thief of één van de vele andere klassen en rassen door het leven gaat.
Naast de werkelijk prachtige graphics bevat dit deel ook een nieuwe kunstmatige intelligentie genaamd ‘Radiant AI’ die de Non Playable Characters zelf de keuze geeft wat te doen, gaan ze naar de kerk of stelen ze liever iemand anders buit. Ook dit zal dus helemaal non-lineair zijn.

The Elder Scrolls IV: Oblivion zal voor de PC, Xbox 2 en PlayStation 3 verschijnen en niet eerder uitkomen dan 2006.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  MC TiM's avatar

  Ziet er echt schitterend uit. Ik weet vrijwel zeker dat ik deze game ga halen en veel ga spelen. Morrowind heb ik ook tientallen zoniet honderden uren gespeeld.

 2.   
  nEels's avatar

  Indrukwekkende screens en features van het spel. 😮

 3.   
  Recon's avatar

  Check dat gebouw en die gang. 😮 (Bijna) pefect toch? (Niet dat die andere screen niet goed is) 8)

 4.   
  Recon's avatar

  ”Halo 2 ziet er bijvoorbeeld stukken mooier uit als Halo 2?” 😛

 5.   
  nEels's avatar

  Reactie door TheSuperstar op zondag 23 januari, 2005 – 09:24
  Dus kan je nagaan hoe de spellen er bijv. in 2010
  uitzien. Dan moet je oppassen dat je niet gewoon naar een foto zit te kijken ipv
  een screenshot 😛

  Misschien is dat zelfs al het geval bij de volgende generatie consoles, dus Xbox2, PS3 en Revolution. Ik hoop ’t in ieder geval wel. 🙂

 6.   
  Rhemme's avatar

  Inderdaad, en hoe langer een console bestaat hoe mooier de spellen erop worden omdat de developers de techniek steeds beter doorkrijgen (Halo 2 is bijv. stukken mooier dan Halo 1). Dus kan je nagaan hoe de spellen er bijv. in 2010 uitzien. Dan moet je oppassen dat je niet gewoon naar een foto zit te kijken ipv een screenshot 😛

  Haha, sorry moest Halo 1 zijn