Star Wars: Empire at War aangekondigd

Dit jaar moet er nog een nieuwe Star Wars real-time strategy game verschijnen. Het spel Star Wars: Empire at War is namelijk aangekondigd. Hierin kun je als de Rebel Alliance of de Galactic Empire vechten in een RTS.

Star Wars: Empire at War zal zich afspelen tussen episode 3 en episode 4 in de Star Wars-film. Het verhaal moet een verbinding worden tussen deze twee films, aangezien er toch een aardige tijd tussen zit. Het is de bedoeling om een basis te bouwen, resources te verzamelen, units te maken en upgrades uit te vinden. Het is mogelijk om te spelen als de Rebel Alliance of de Galactic Empire en de grote AT-ST’s zullen aanwezig zijn als units. Maar ook enkele Star Wars helden kunnen ingezet worden en als superunits dienen. Er wordt gevochten op enkele bekende planeten uit de Star Wars films, waaronder de ijsplaneet Hoth, de woestijnplaneet Tatooine en de thuisplaneet van Yoda, het drassige Dagobah. Daarnaast zullen enkele veldslagen zich ook in de ruimte afspelen, met TIE-fighters en X-Wings.
Star Wars: Empire at War is volledig in 3D en kan ook online gespeeld worden met maximaal 8 spelers.

Star Wars: Empire at War moet in het derde kwartaal, dus in juli, augustus of september, voor de PC verschijnen.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    firebird0322's avatar

    Wel mooi die zonweerkaatsingen

  2.   
    meatball's avatar

    Echt mooie beelden

  3.   
    nEels's avatar

    Ziet er goed uit, ik ben wel benieuwd hoe die space-battles in z’n werk gaan. Hopelijk is de gameplay ook van hoog niveau, met hopelijk wat originele toevoegingen aan het RTS-genre.