EA koopt licentie ESPN voor maarliefst 15 jaar

Zeg je licentie dan zeg je Electronic Arts. Laat er nou nog een licentie vrij zijn die EA nog niet heeft en het gevolg is dat je voor 15 jaar aan EA zit. Voor ESPN geldt dit laatste. De Amerikaanse tv-zender krijgt ongetwijfeld een smak geld voor het verlenen van hun tv persoonlijkheden en zendtijd.

De licentie van ESPN wordt is tot op de dag van vandaag nog SEGA’s eigendom, wie de licentie nog tot 2006 had. De komende 15 jaar zitten ze dus aan EA vast, iets waar wij (mits je geen schotel hebt) niet veel van zal merken. Waarschijnlijk was dit dus de reden waarom EA gisteren nog zei de grootste entertainbedrijf zou willen worden.

 1.   
  Rhemme's avatar

  Dat is heel erg klote. Eerst kochten ze de hele NFL rechten al op, dus Sega’s en Take 2’s games mogen geen NFL meer in de naam hebben en ook niet de echte footballers, stadions en teams in het spel stoppen.

  En als het spel nu ook niet meer ESPN mag heten ben je al bijna helemaal afgeschreven, want volgend jaar kunnen we gewoon ESPN Madden NFL 2006 verwachten, en niemand die dan nog American Football 2K6 ofzo van Sega zal kopen. Er is dus geen concurrentie meer voor EA, ze kunnen de prijzen hooghouden en een goede game afleveren hoeft ook niet persé.

  Sega’s games (ESPN NFL, NBA en NHL 2K5) liggen nu voor 30 euro in de winkel, dus EA is ook gedwongen de prijzen omlaag te halen. Maar dat zie ik zometeen niet meer gebeuren.

 2.   
  Mandamo's avatar

  Ja maar als alle prijzen omhoog gaan en de games hebben een slechtere kwaliteit.. Dan weet ik wel zeker dat er heel wat gamers zullen zijn die dan geen gamer meer zijn. En dan bedoel ik de gamers die zo nu en dan een spelletje kopen.

 3.   
  Ariej's avatar

  dus gaan downloaden

 4.   
  Gast's avatar

  Maar wat boeit mij het nou dat ze de grootste entertaiment bedrijf zijn als ze maar goeie games maken, en er zijn toch game bedrijven die ook goeie games maken, dus de grtootste zullen ze denk ik niet worden

 5.   
  gamer112's avatar

  zo ea denkt nog al wat winst met dat bedrijf temaken 15 jaar is erg lang

 6.   
  WiGr's avatar

  EA wil is shit! Wie Microsoft haat is gek, je zou eens moeten zien hoe EA dit aanpakt!