EA neemt DICE zoals het komt

Electronic Arts wil ontwikkelaar DICE, de maker van de Battlefield-games, in handen krijgen. Dat was al bekend. Om dat doel te bereiken wilde het 90% van de aandelen kopen, een plan waarvan later bekend werd dat het niet ging lukken. Het doel werd toen 50%. Voorwaarde was wel dat als 50% niet gehaald werd, het hele verhaal niet doorging.

EA wordt nu nog wat losser in de voorwaarde: het zal kopen wat het aangeboden krijgt. Grof gezegd lijkt het doel nu ‘pakken wat je pakken kan’.

Mogelijk is het ook een tactische zet: de Raad van Beheer van DICE had de aandeelhouders al aangegeven dat EA’s aanbod eerlijk was en moedigden het zelfs aan, maar naar verhouding hebben nog niet veel aandeelhouders gereageerd. Misschien wacht een aantal van hun op een nog beter aanbod, wat ze nu dus niet gaan krijgen. Let wel: dit laatste is allemaal speculatie en absoluut door niemand bevestigd.

Waarschijnlijk komt er binnenkort weer een berichtje in deze overnamezaak.

  1.   
    MC TiM's avatar

    Gamebizz is een harde wereld, alleen maar vijandelijke overname’s. Maar BF werd al door EA uitgegeven en nu willen ze ook nog het hele bedrijf hebben. Damn, hun willen echt zo veeeeeeel geld verdienen, nog meer dan ze nu al doen. Heb je straks alleen maar games van EA. Maakt niks uit, als de kwaliteit maar hetzelfde blijft. Hoor je mij niet zeuren!

  2.   
    gamer112's avatar

    nee mij ook niet als de kwaliteit het zelfde blijft maar ea wil echt alles gewoon ik zeg niet dat ea slecht is maar ze willen gewoon echt elk bedrijf kopen

  3.   
    jellerbert's avatar

    ik vind over het algemeen ea games niet van echte topklasse…. 🙁

  4.   
    MC TiM's avatar

    Er zijn wat mindere titels van EA, maar EA heeft ook veel toptitels;
    – LOTR: BFME
    -NFSU 2
    -BF-reeks
    -Def jam FFNY
    -De xtreme sportsgames (Nba street, NFL street, ssx 3)
    -The sims (niet iedereen vind het leuk, maar toch ook erg geliefd en slecht zijn die games nou ook weer niet).
    -Fifa (je houdt ervan of niet)
    Vind ik nou niet de minste titels. En zeg niet, jah is mijn ding niet, want wat ik heb opgenoemd zijn verschillende genre’s.

  5.   
    WiGr's avatar

    Ook al zijn EA’s games goed, voor de rest is het een flutbedrijf die naar een monocultuur streeft + ze behandelen hun dev als hamsters, zelfs gevangenen in Noord Korea hebben het nog beter! :sarcastisch: