Meer info over The Godfather game

EA brengt dit jaar een Godfather game op die gebaseerd is op de legendarische filmtrilogie The Godfather. Het draait in deze maffiafilm om de familie Corleone die terrein verliest in de straten van New York, maar de game zal het heel anders aanpakken.

The Godfather zal zich in de jaren ’40 en ’50 afspelen in de wijk Little Italy in New York. Je zal niet kunnen kiezen uit één van de personages uit de film maar een eigen maffiosi maken en daarmee respect, reputatie en geld te verdienen. Je bent vrij om te gaan en te staan waar je wilt en je kunt ook doen wat je wilt. De missies in de game zijn gebaseerd op de films (paard onthoofden en in een bed neerleggen?). Zo klim je steeds hoger in de ladder van de familie Corleone, om misschien later zelf maffiabaas te worden. De locaties kloppen ook met de films en het gezicht en de stem van Marlon Brando zullen in de game zitten, misschien net zoals de andere acteurs. Het zal voor de fans dus een feest van herkenning worden.
Andere personages onthouden de dingen die jij in het spel hebt gedaan (als ze het tenminste kunnen navertellen) en dingen die je eerder hebt gedaan hebben dus invloed op de rest van het spel.

Of The Godfather een Game you can’t Refuse wordt zullen we eind dit jaar uitvinden. Het spel verschijnt op de PC, PlayStation 2, Xbox en Gamecube.

Dit eerste plaatje is een scan uit het Japanse gamesmagazine Famitsu:

 1.   
  MC TiM's avatar

  Ziet er goed uit op papier. Maja hoeveel goede concepten zijn er al op papier geweest en werden flop. Ik hoop dat dit wat wordt, mij lijkt het in ieder geval wel wat.

 2.   
  Mandamo's avatar

  K vraag me wel af wat voor game het dan wordt. 3rd person ofzo? Net als maffia?

 3.   
  Rhemme's avatar

  Ja, Grand Theft Auto en Mafia-achtige gameplay.

 4.   
  gamer112's avatar

  wel een klein plaatje en donker zeg niet zo duidelijk jammer genoeg maar we zullen het van zelf wel zien messchien dat die wel goed is ik vond maffia niet leuk maar gta wel maar zoiets als gta zal het niet worden

 5.   
  Klaasvaak's avatar

  ik denk niet dat het veel wordt, ik viel gister in slaap onder godfather (egt!) en hoeveelste gta – wannabe wordt dit dan? maffia is ook een **spel, maar als die missies stoer zijn, kan het nog wat worde… we zullen zien, hopelijk komt er ook een demo… ooit…

  edit> voor de mensen die denken dat ik het hier over de 3d mafia heb, ik heb het over een of andere gare mafia, waarin je een mafia-gang runt, wat er niet uit ziet, en heel saai is…