De geschiedenis van Playstation volgens Sony

De officiële Playstation website is meestal verre van actueel, want het heetste nieuws is doorgaans te vinden op gamesites als Gamersnet. Er staat echter een artikeltje online dat ik voor de liefhebbers niet wil onthouden. Sony heeft een overzicht gemaakt van de introductie van de allereerste Playstation-console tot en met de PSP en Playstation3. Chronologisch opgezet en wel weer eens leuk om te zien welke spellen je vroeger wel speelde. Ik ben vast niet die enige die met veel plezier spellen als WipeOut, Soul Calibur en Abe’s Oddysee heeft gespeeld! Een beetje gekleurd verhaal is het wel (dat het langverwachte The Getaway een flop werd wordt niet genoemd natuurlijk), desalniettemin erg leuk om even te bekijken. Het hele artikel vind je hier.

 1.   
  luviana's avatar

  sydney 2000 en metal gear solid 🙄 waren mijn favoriet

 2.   
  Rhemme's avatar

  Haha, Sydney 2000 was inderdaad een spel om nooit te vergeten, niet omdat het zo goed was, maar omdat het zo grappig was.

  Ik speelde het op de PlayStation een keer met een stel vrienden, en ik had het wereldrecord gewichtheffen verbroken door echt keihard te buttonbashen, dus een andere gozer probeerde het ook, maar hij drukte zo wild en zo hard dat zijn vinger ging bloeden en de controller kapot ging. Hebben we ons echt helemaal kapot om gelachen. 😆

 3.   
  Ariej's avatar

  ahhaha

 4.   
  gamer112's avatar

  nou hier zijn jullie een beetje laat mee dit staat al een hele tijd op desite van playstation lol

 5.   
  nEels's avatar

  Inderdaad een beetje een gekleurd verhaal, er staat bijvoorbeeld dat een van de memorabele titels van 2004 The Getaway: Black Monday was. Misschien klopt dat wel als je kijkt naar de verkoopcijfers van het spel? Dan was het misschien een memorabele titel voor Sony zelf, omdat ze er dikke centen mee verdient hebben.
  Voor de rest wel een leuk geschiedenisverhaaltje.

 6.   
  Flippow's avatar

  Sopw tering wel lang.. Ik weet dat ik op de playstation bij een vriendin spyro speelde… Dat waren nog es tijden 😛

 7.   
  gamer112's avatar

  ze zeggen wel dat de playstation site niet up to date is maar dit staat nu vanaf begin januari op de site van playstation boven wie dit nog niet gezien had die er geweest is is wel erg blind lol