Sims 2-hacks verspreiden zichzelf

Een combinatie van twee features van The Sims 2 zorgt voor problemen die wat weghebben van een virus, zo blijkt uit een artikel op SecurityFocus.

De eerste feature is de mogelijkheid The Sims 2 te ‘hacken’. Hacken is een groot woord, want het is niet zo dat mensen zomaar van buitenaf toegang hebben tot jouw Sims 2 of (erger nog) je PC. Hacken en hacks moet je hier eerder zien als mods, waarmee je wat eigenschappen van de game naar je hand kunt zetten. Denk aan bijvoorbeeld een anti-jaloeziehack, waardoor een Sim meerdere partners kan hebben zonder dat de partners hem/haar daarvoor afstraffen. Een moreel gezien wat ergere hack is de mogelijkheid tieners zwanger te laten worden en dat terwijl die groep niet eens het bed mag delen in de normale situatie.

De tweede features is de mogelijkheid eigen zaken zoals huizen met andere gebruikers te delen. Je upload trots je zelfgemaakte spullen naar het Internet, zodat eenieder die het minstens zo mooi vindt als jij ze ook kan gebruiken.

Hoe zit dat met de combinatie dan? Een hacks worden samen met de objecten meegestuurd. Als een gebruiker de anti-jaloeziehack heeft geïnstalleerd en bepaalde objecten upload, dan blijft die hack verbonden aan dat object en op die manier wordt de hack dan meegeïnstalleerd met het object.

Er zijn ondertussen al hack-scanners ontwikkeld door fans van de game, die net als een virusscanner op zoek gaan naar de hacks en het dan de gebruiker mogelijk maakt ze te verwijderen. Op die manier kunnen de kleine ongemakjes dus ongedaan worden gemaakt. Wie weet dat deze scanners in de toekomst noodzakelijk worden, als kwaadwillenden hacks ontwikkelen die het spel onspeelbaar maken. Laten we hopen van niet…

  1.   
    gamer112's avatar

    nog geen last van gehad maar ik download ook nooit huizen enzo ddie andere hebben geupload ik download alleen van die officele dingen die ea heb gemaakt