Peter Molyneux koninklijk onderscheden

Gamen wordt steeds volwassender. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 25 jaar, wat al één voorbeeld van deze stelling is. Daarnaast komt gamen veel meer aan bod in de media en wordt het niet meer als ‘zomaar een spelletje’, maar als een manier van lifestyle gezien. Gaming means business!

Gamen wordt dus steeds meer geïntegreerd in de hele samenleving. Nog een voorbeeld hiervan is Peter Molyneux. Deze baas van Lionhead (onder meer bekend van Black & White en Fable) is namelijk voorgedragen voor een eervolle onderscheiding in Groot-Brittanië. Men kon mensen nomineren voor deze ‘Honours’ via de Britse krant ‘The Crown’, en Peter Molyneux heeft uiteindelijk de ‘Honour for services to the computer games industry’ mogen ontvangen. Weer een bewijs dus dat gaming serieuzer wordt genomen.

  1.   
    Rhemme's avatar

    Krijgt ‘ie nu zo’n lintje? 😆

  2.   
    Prince's avatar

    Op school worden computerspellen nog niet serieus genomen. We moesten een keer voor Nederlands een recensie schrijven en dat mocht van een boek of een film. Toen vroeg ik of het ook voor een computerspel mocht maar dat mocht niet. Waarom niet? Daar zit toch ook een verhaal in? 😕

  3.   
    Daodan's avatar

    In de meeste niet hoor..
    Van die is het veel moeilijker en soms onmogelijk om daarover iets te schrijven dan van een boek of film.

    En lang nog niet iedereen gamed.

  4.   
    Nirusu's avatar

    En je krijgt ook steeds meer dat je de verhaal lijn zelf kan bepalen.. Dus dan zou je opzich gewoon iets kunnen verzinnen..

    😛