Halo 2 Director’s Cut launchtitel Xbox 2

Halo: Combat Evolved was dé launchgame voor de Xbox en heeft de console gemaakt tot wat het nu is. Halo 2 kwam afgelopen november uit en is een superhit geworden en we kijken nu al uit naar Halo 3. Een tijdje geleden werd al bekend dat men nu al ruim één jaar aan Halo 3 aan het werk is bij Bungie, maar de game zal niet op tijd komen voor de launch met de Xbox 2.

Daarom brengen Bungie en Microsoft bij de launch van de Xbox 2 de Halo 2 Director’s Cut uit. Hierop zal de game te spelen zijn met betere graphics en nieuwe dingen die de huidige versie van Halo 2 niet konden halen. Denk hierbij aan nieuwe levels, nieuwe voertuigen en nieuwe wapens. Daarnaast zal de game ook te runnen zijn op HDTV, geweldige graphics met een 4x zo grote resolutie!

Maar er is meer. Halo 2 Director’s Cut zou al voorgeinstalleerd komen op de versie van de Xbox 2 met de harde schijf. Zoals we eerder al berichten zou de Xbox 2 in drie versies komen, en dit blijkt hierdoor dus mogelijk ook waar te zijn.

Dit is allemaal verteld door een insider bij Microsoft of Bungie en zou dus waar kunnen zijn. Echter niks is zeker of duidelijk, maar het Official Xbox Magazine had in hun decembernummer ook al een bericht over Halo 2.5 die released zou worden bij de Xbox 2. Een boel is dus nog vaag, maar misschien kunnen we binnenkort een antwoord van Microsoft verwachten?!

“Halo 2.5 will be an Xbox 2 launch title and is going to run in HDTV resolution with new, improved textures and graphical effects. All the stuff that people expected from Halo 2 but didn’t make the cut will be there.”

“The technology that powers Halo 2 has been designed from day one to take advantage of the next generation hardware. In Halo 2, the Xbox was pushed to its limits but now the game will reach new heights with the advanced hardware.”

“Now, here is the twist. Halo 2.5 will come preloaded with the optional HDD. It’ll be one of the two reasons to get the Xbox 2 that comes with a hard drive. The other reason… well, you’ll just have to wait”

Ons lijkt het niet onwaarschijnlijk dat er zo’n Director’s Cut verschijnt. Een nieuwe console moet immers een goede launchgame hebben om meteen goed te verkopen en dit zou dé manier kunnen zijn om de Xbox 2 en de HDD versie van de Xbox 2 aan de man te brengen. Of hij ook los in de winkel verschijnt voor een lagere prijs is niet bekend, zoals zoveel dingen.

 1.   
  Rhemme's avatar

  Slimme zet van Microsoft of geldklopperij?

  Discussier hier!

 2.   
  Asilaydying_Johny's avatar

  Omg!!! 😮
  K d8 dat et bij halo 2 stopte…
  Maar k vin et niet erg hor k ben altijd wel een halo fan gewist 😀

 3.   
  Asilaydying_Johny's avatar

  Maar ik geloof best dat halo 3 al in ontwikkeling is hor want halo 1 en 2 zijn op dezelfde consoles en er is dus geen grafische voortuitgang misschien wel een beetje maar ze zijn aan de xbox 2 bezig dus halo 3 zal er wel ook mee bezig zijn denk ik…

 4.   
  gamer112's avatar

  wel handig van bungie en microsoft dat halo 2 dan nog op de xbox 2 komt omdat halo 3 het niet maakt vooral als die al op de hdd staat ik ben benieuwd wat die nieuwe xbox nog meer kan de en de ps3

 5.   
  Onweersub's avatar

  Ik vind het meer geldklopperij, das hetzelfde wat nintendo doet met de oude Nestitels om die weer voor 20 euro op de gba te laten verschijnen:S

 6.   
  Migwel's avatar

  Slim of geldklopperij?

  Het een sluit het ander toch niet uit? 😉

 7.   
  Maserati's avatar

  Weer dezelfde levels doorlopen 😕

 8.   
  -rudolf-'s avatar

  pure geldkloperij
  twee keer hetzelfde spel uitbrengen maar dan de ene net iets beter ik wil een heel nieuw spel niet een iets betere versie

 9.   
  Ariej's avatar

  gelijk heb je

 10.   
  MC TiM's avatar

  Pff, weer dezelfde levels, nee ik wacht wel op Halo 3 dan, ik heb Halo 2 pas sinds gister en ben nu pas bij level 4 en de echte fans spelen de SP wel op verschillende moeilijkheidsgraden dus om het dan nog een keer te doorlopen met een ander wapen of mooiere graphics (het ziet er goed genoeg uit naar mijn mening), neeh dat hoeft niet van mij.

 11.   
  nEels's avatar

  Ik vind dit nu niet echt een overtuigend goede lauchtitel voor de Xbox 2. Het is hetzelfde als nu met de Nintendo DS; een spel opnieuw uitgeven, maar dan mooier of met meer opties. Persoonlijk vind ik dit dus niet juist. Als lauchtitel kun je beter een geheel nieuw deel hebben… Want de kans is nu natuurlijk heel groot dat mensen deze lauchtitel voor de Xbox 2 al lang 10x (of meer) hebben uitgespeeld en straks niet echt zitten te springen op een heruitgave van dit spel.

 12.   
  -rudolf-'s avatar

  het is ook een heel dom idee om halo 2 als launch titel uit te geven als je een nieuwe console lauchnst meot je laten wat deze console kan wat andere nog niet konden en dan moet je niet een oud spel er op uitbrengen ze deden metal gear solid toch ook niet als launchtitel voor ps 2 of mario 64 voor de gamecube

 13.   
  Maserati's avatar

  Maar aan de andere kant, je kan dan (waarschijnlijk met al die nieuwe online opties) Multiplayer Halo doen op je nieuwe Xbox. Als je een nieuwe Halo wilt laten komen dan kan dit zowiezo geen launchtitel worden want zo’n titel moet langer in productie zijn. Als dit gerucht werkelijk klopt dan ben ik de eerste met een Xbox 2 en HDD.

 14.   
  nEels's avatar

  Ja, maar je moet ’t er net voor over hebben…

 15.   
  PCRuleert's avatar

  t liefst heb ik halo3 natuurlijk in 1 stuk

 16.   
  MC TiM's avatar

  Dan nog wat als ik Halo 2 wil spelen ga ik daar geen nieuwe xbox voor kopen met de director’s cut hoor. Dan speel ik de gewone Halo 2 wel, de Halo 2 van nu