NFL rechten exclusief voor EA

EA Sports was jarenlang de beste en de grote qua sportgames, elk jaar verkochten hun FIFA, NBA Live, NHL, NFL en Tiger Woods franchises erg goed. Maar toen kwamen bijvoorbeeld Pro Evolution Soccer en de Sega en Take 2 sportgames op de markt. Dit jaar kost bijvoorbeeld ESPN NFL 2K5 maar 20 dollar, tegen 50 dollar van Madden NFL 2005 van EA. EA verlaagde noodgedwongen de prijzen, maar nu heeft EA de exclusieve rechten van de Amerikaanse National Football League opgekocht.

EA heeft nu de exclusieve rechten voor vijf jaar in handen op de hele NFL, dus alleen zij mogen alle echte teams, spelers, stadions en sponsors in hun game stoppen. De reden om elk jaar een nieuwe sportgame te kopen is meestal de update waardoor alle teams en transfers weer kloppen, maar nu de ESPN games het met fictieve spelers zal moeten doen zullen deze een stuk minder populair zijn. Gevolg is dat EA de prijzen weer gewoon op 50 dollar kan houden en dat is uiteindelijk slecht voor ons gamers.
Overigens loopt nu het contract met de legendarische Football-speler en -commentator John Madden wel af, dus of editie 2006 nog gewoon Madden NFL 2006 gaat heten of NFL 2006 is onduidelijk.

 1.   
  gamer112's avatar

  ach ja mij boeien al die sportgames niks vind ze niks aan alleen tony hawk’s spellen

 2.   
  Ariej's avatar

  opzich wel slim van EA maar wel jammer 😥
  omdat er bijna geen concurentie is

 3.   
  MC TiM's avatar

  Jah, net zoals eerst bij Fifa. De fifa0games werden steeds slechter todat ze concurrentie kregen van Pro Evo, toen werden ze weer wat beter. Ookal is het wel zo dat de madden games altijd wel goed zijn. Ik zelf heb er eigenlijk nog nooit één gespeeld, maar het kreeg altijd positieve kritiek van reviewers.

 4.   
  PLURK's avatar

  misschien is dit een goede set van EA in de VS
  maar hier in Holland is die sport niet zo beroemd

 5.   
  Ariej's avatar

  Reactie door MC TiM op dinsdag 14 december, 2004 – 10:13
  maar het kreeg altijd positieve kritiek van reviewers.

  hoe kan nou kritiek positief zijn?