Nieuws over Enthusia – Professional Racing plus screens

“Ergens” in 2005 zal Konami een nieuwe race-game lanceren, genaamd Enthusia – Professional Racing. De naam zegt het al, je kunt realistische taferelen gaan verwachten. Dat hebben we meer gehoord, hoor ik een aantal van jullie zeggen. Zit het dan wel goed met de rest van het spel, buiten die graphics en gameplay om. Geluid is tenslotte ook heel belangrijk en een te moeilijke game zal uiteindelijk ook weer snel in de kast liggen.

De kans is groot dat deze game je gaat verbazen. Konami heeft veel plannen voor deze zogenaamde foto-realistische game. Onder andere zal je dit terug gaan vinden in een geavanceerd rem-systeem, het zogenaamd side-braking-system, waarbij je veel controle krijgt bij onder andere het driften. Ook het schakelsysteem zal hier een grote rol bij gaan spelen, door ondere andere meerdere manieren om te schakelen en hierbij ook de mogelijkheid je drift-stijl aan te passen.

Een ander toverwoord is VGS, het Virtual Gravity System. Dit geeft je de mogelijkheid om nog duidelijker te zien hoe de baan loopt en waar jouw wagen de meeste druk op de wielen heeft en hoe jouw positie ten opzichte van de weg is. Tevens kun je aflezen hoe de G-krachten verdeeld worden over de wagen en zijn de posities van de wielen ten opzichte van het wegdek visueel gemaakt.

Dit alles, samen met zeer duidelijke instrumenten en meters en een breder gezichtsveld, moeten de race-game realistischer dan ooit maken. De game voorziet in een aantal circuits die echt bestaan maar heeft ook een aantal fantasie tracks. Met de wagens zit het ook meer dan goed: Onder andere de Subaru Impreza, Mazda RX7 en de Nissan 180NX in meerdere uitvoeringen, zijn vertegenwoordigd.

Manabu Akita, de producer en geestelijk vader van de game zei er het volgende over:

“Enthusia is always improving as it goes along, and the biggest change this time is showing an overview of all four tyres. You can now easily see the angle of the tyres, the grip and the traction, while the new ball system demonstrates the VGS far better than before. We hope that these additions show we are constantly striving to make Enthusia the definitive racing game to date.”

Verwen je race-hart met deze screens:

[SCREENSHOTS]

 1.   
  Satangel's avatar

  De graphics zien er niet zo goed uit maar dat komt wel nog

 2.   
  Lasso's avatar

  Omg, Evo’s! I love Evo’s!

 3.   
  Joost Nijhof's avatar

  Niet zo mooi uit??? Daar denk ik toch echt heel anders over.

 4.   
  PLURK's avatar

  heb jij vast niet zo’n goeie computer 😆