Nu ook mod-chip voor GameCube

In navolging van de PlayStation, PlayStation 2 en Xbox is er nu ook een mod-chip voor de GameCube: de Viper GC.

Met de Viper GC ben je in staat zelfgemaakte programma’s, zoals gc-linux , loaders en BIOSsen te laden. Tot nu toe was daar een hack van Phantasy Star Online en een broadband adapter voor nodig. Het is met de Viper GC zelfs mogelijk het normale BIOS te laden, nadat een eigen BIOS wat functies heeft uitgevoerd.

De Viper GC wordt geleverd inclusief kabel en programmeermodule, zodat je vanaf een PC de chip kunt programmeren. Je hoeft slechts vier kabels te solderen om van de mod-chip gebruik te maken. De GameCube is daarmee niet voorgoed verandert, want de Viper GC bevat ook een DIP-switch waarmij hij uit te schakelen is.

  1.   
    Martijn's avatar

    Aangezien die schijfjes niet te branden zijn en de NGC geen harde schijf kan bevatten, is het voordeel dus alleen dat je importgames kan spelen toch?

  2.   
    Rhemme's avatar

    Nee, de enige toegevoegde warez is dan de downloads, maar die zijn moeilijk te krijgen en groot.

    Want je hebt het probleem dat de schijfjes waarvan de Gamecube gebruikt maakt mini-DVD’tjes zijn met 1.5 GB en ze worden van buiten naar binnen gelezen, ipv van binnen naar buiten. Daarom kan niks anders dan een Gamecube die dingen lezen en is het gewoon heel goed beveiligd.

  3.   
    Black-Dragon's avatar

    wie kan me uitleggen wat die mod dinges is 🙂

    alvast bedankt:D

  4.   
    carloow's avatar

    volgens mij is dat gewoon zo een chip om je game cube om te bouwen net zoals de ps2 en de xbox. alleen ik snap het zelf ook niet echt maar ach.. 😆

  5.   
    Danny Dam Wichers's avatar

    Gekopieerde games spelen lijkt wel mogelijk:

    1. Een eigen gemaakte aansturing (BIOS of extra software) leest wel van binnen naar buiten. Misschien toch onmogelijk vanwege keiharde hardwarebeperking.

    2. Mod-chip groot genoeg maken. Je kunt de mod-chip zelf beschrijven. Als deze chip 1,5 GB groot is, dan is er geen probleem. In een eigen gemaakt BIOS lees je dan van flash-geheugen ipv schijfje.

    3. Streaming. Ongeveer zoals 2, maar je laadt dan vanaf de PC benodigde delen.

    4. Streaming II. Met een broadband adapter ipv flashgeheugen.

    Overigens wordt in de meeste reklame verwezen naar legale doelen, niet naar warez.

  6.   
    SickNess's avatar

    Oooh damn… Nou kan ik Linux draaien op me Cube. Tering, dat is vet. 😮

  7.   
    carloow's avatar

    linux op je game cube ? heb je daar iets aan 🙄 ?