Miyamoto over DS online, Mario 128 en Pokémon

Shigeru Miyamoto, de ondertussen tot halfgod vereerde man van Nintendo, heeft in het huidige nummer Famitsu magazine wat interessante dingen laten weten.

Allereerst zal Nintendo binnen 3 à 4 jaar online-mogelijkheden voor haar systemen aan gaan bieden. Nintendo gaf eerder aan geen heil te zien in online, omdat ‘het grote publiek hier nog niet op zat te wachten.’ Nintendo verwacht nu dat online spelen binnen 3 à 4 jaar gemeengoed wordt.

De Nintendo DS zou het eerste systeem moeten zijn dat hiervoor ondersteuning krijgt. Waarschijnlijk wordt hiervoor de draadloze technologie van de DS benut. Nintendo zou samenwerken met Square Enix om de online-mogelijkheden van de DS vorm te geven. Datzelfde Square Enix ontwikkelde ook al het PlayOnline-systeem voor de PlayStation 2. Dat systeem werd als launcher voor Final Fantasy XI gebruikt, maar heeft nog veel meer potentie. Square Enix heeft alleen toegegeven bezig te zijn met enkele games voor Nintendo, online wordt daarbij nog niet genoemd.

Miyamoto had ook nog ander nieuws: Mario 128 is nog steeds in ontwikkeling en zal op de GameCube verschijnen. Eerder werd gedacht dat deze game op de volgende console, de Revolution, zou verschijnen.

Ook wordt er gewerkt aan een nieuwe Pokémon-titel voor de GameCube, meer wilde hij er nog niet over kwijt.

  1.   
    Lasso's avatar

    Was het nou Herman of Miyamoto, dat brein van Nintendo?

  2.   
    Black-Dragon's avatar

    😀 joehoe 😀