Geen releasedetails over DS voor het eind van dit jaar

Triest nieuws voor de mensen die uitkijken naar de Nintendo DualScreen. David Yarnton is ‘Nintendo general manager’ voor de UK en verklaarde naar de pers dat er geen details over een datum of prijs komen voor het eind van dit jaar. Vroeg in Januari zou de pers details horen over de Europese release.

Uiteraard wordt er wel het een en ander gesuggereerd. Zo zou volgens sommige de prijs rond de UKP 129.99 liggen. De bijbehorende software zou rond de UKP 25 zijn. Dat laatste is beduidend lager dan de softwareprijs bij de release van de GamyBoy Advance, maar daar tegenover staat nu natuurlijk de gillende concurrentie van Sony.

Yarnton houdt duidelijk van moddergooien, want ook deze hoge meneer van Nintendo moet weer wat kwijt aan de pers over de PSP. Een letterlijk sitaat uit de speech: “There’s a bit more competition in the market this time around”, wat men kan vertalen als “een kleine concurrentie wat ons geweldige succes nog in de weg kan zitten”. Als rede geeft Yarnton de batterijduur. “Handhelds zijn er om bijvoorbeeld in de trein te gamen. Daar is de DS ideaal voor want die zal wel de hele reis meegaan.”

 1.   
  carloow's avatar

  goedkope spelletjes daar houden wij wel van 8)

 2.   
  cube_freak_cj's avatar

  joh, ik ga m kope in een importwinkel , dan heb ik m al, allees is de ds 175,- en spellen 44,95
  maar dat heb ik dr voor over

 3.   
  XGT_Spider's avatar

  Droog is Ds