Wat willen Japanners voor kerst?

Het grootste Japanse gamesmagazine, Famitsu, heeft een onderzoek gehouden naar wat de Japanse gamers het liefste onder de kerstboom zouden willen. Zoals we weten hebben de Japanners een iets andere smaak dan ons, dus verwacht geen Grand Theft Auto: San Andreas, Half Life 2, Metroid Prime 2: Echoes of Halo 2. Alhoewel…

  Top 10 Meest gewilde kerstkado’s
  1. Nintendo DS (295)
  2. Dragon Quest VIII (PS2) (292)
  3. PSP (201)
  4. Metal Gear Solid 3 Snake Eater (PS2) (88)
  5. ‘PS2 Software’ (56)
  6. Nieuwe PS2 Model (53)
  7. Tales of Rebirth (PS2) (39)
  8. Gran Turismo 4 (PS2) (33)
  9. Dragon Quest 8 Slime Controller (PS2) (31)
  10. Halo 2 (Xbox) (28)

De Nintendo DS is dus van de ruim 1100 ondervraagden het meest gewilde kerstcadeau, met een ruime voorsprong op Sony’s PSP. In de rest van de lijst doet Sony het echter wel goed, Japanners zouden bijvoorbeeld ook een moord doen voor Dragon Quest 8, Metal Gear Solid 3, Tales of Rebirth of Gran Turismo 4. Verder is de PSTwo gewild om deze spellen natuurlijk op te kunnen spelen.
Dat Halo 2 in deze lijst staat is een half wereldwonder in Japan, de Xbox is daar verre van populair e de meste Japanners worden al misselijk als ze de term First-Person Shooter horen.

Of dit onderzoek ook uit gaat komen zullen we in de loop van de tijd zelf wel merken, net zoals de uitslag van de titanenstrijd tussen de Nintendo DS en Sony’s PSP.

 1.   
  XGT_Spider's avatar

  Nintendo Ds eerste wow coole stuff hebben die jappaners

 2.   
  PLURK's avatar

  mee eens