Eerste officiele informatie over The Elder Scrolls IV: Oblivion

We hadden er al een stukje over kunnen lezen in de Game Informer maar gisteren lieten ze het bij Bethesda Softworks ook nog even weten. De opvolger van The Elder Scrolls III: Morrowind is aangekondigd en al sinds 2002 in ontwikkeling. Het volgende deel, wat The Elders Scrolls IV: Oblivion gaat heten, zal verschijnen op de PC en next-generation consoles waarvan de Xbox 2 er een zal zijn.

Bij Morrowind en ook vorige delen in de Elder Scrolls reeks was het mogelijk om in een RPG-wereld te stappen waarin je zelf uitmaakt welke quest je op je gaat nemen, er zijn geen hoofdzaken en je kiest dus totaal jouw eigen spelverloop waardoor je dagen zoet bleef met deze game. Ook Oblivion gaat deze traditie voortzetten. In de vierde Elder Scrolls speel je in de Tamriel’s hoofdprovincie, Cyrodiil. In deze wereld moet jij op zoek gaan naar de werkelijke opvolger van de Keizer, sinds de moord van de vorige keizer is namelijk de poort naar de hel wereld Oblivion geopend en hebben demonen vrij baan in Cyrodiil. Jij moet het ware mysterie zien te ontrafelen wie de wereld van Tamriel vernietigd wilt zien.

Naast de werkelijk prachtige graphics bevat dit deel ook een nieuwe kunstmatige intelligentie genaamd ‘Radiant AI’ die de Non Playable Characters zelf de keuze geeft wat te doen, gaan ze naar de kerk of stelen ze liever iemand anders buit. Het zal nog wel een tijdje duren voordat we The Elder Scrolls IV: Oblivion in de schappen gaan zien, de game staat ook gepland voor de Next Gen consoles, en het zal pas eind 2005 begin 2006 zijn wanneer we deze consoles kunnen kopen. Tot die tijd kunnen we in ieder geval genieten van deze prachtige screenshots, die natuurlijk volledig in-game zijn.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  MC TiM's avatar

  Vet, cker een RPG die op de xbox 2 ga kopen. Heb Morrowind altijd met veel plezier gespeeld. En de screens zijn ook prachtig.

 2.   
  TheRealMcenzy's avatar

  zozo ziet er erg goed uit.. jammer dat ik de elder scrolls serie niet zo leuk vind

 3.   
  ha-87's avatar

  het ziet er mooi uit en ik vond de vorige elders scroll ook al vet dus deze koop ik ook cker!