Marktleider EA komt met cijfers derde kwartaal

De derde periode van dit jaar eindigden op 30 september voor Electronic Arts en nu, bijna drie weken later, zijn de resultaten op papier gezet. Ondanks dat vele van jullie het waarschijnlijk niet willen horen, is EA toch bijna zeker weer de best lopende uitgever/ontwikkelaar. Maarliefst 716 miljoen was de omzet, die ten opzichte van vorig jaar afgerond 35% steeg (vorig jaar 530 miljoen โ€“ red.). Deze gigantische winst is vooral te danken aan The Sims 2, die in de eerste tien dagen een record neerzette door meer dan een miljoen keer over de toonbank te gaan. Andere bestseller waren BurnOut 3 en Madden.

Echter het grote geld wordt altijd gehaald uit de laatste periode; de periode van de feestmaanden. Dan zal waarschijnlijk ook de verkoopcijfers van FIFA meer invloed hebben en komen er nog games uit als Need for Speed Underground en zal (volgens Sony) de PSP er zijn waar EA ook weer aan werkt. Prognose? 1.4 miljard!

  1.   
    the primal gamer's avatar

    1% daar van en je hoort mij niet meer klagen dat alles zo duur wordt tegenwoordig, kon ik alleen al van de rente lekker, heeeeel lekker leven :D. En werken , wat is dat, ik zou gamen en gamen en nog eens gamen, en lekker reizen en een vette Lamborghini kopen en…..Och het blijft dromen he. ๐Ÿ™„ Wie geen grote prijs wint, of erft moet werken dat die sterft… ๐Ÿ™

  2.   
    Lasso's avatar

    Pas maar op, dalijk maar EA een uitbreiding op je.