Vijfde release kandidaat Half Life 2 naar Vivendi

Valve heeft bekend gemaakt dat zij de vijfde releasekandidaat naar hun uitgever Vivendi hebben gestuurd. De laatste paar bugs zijn verbeterd ten opzichte van de vorige game die erheen gestuurd is en Valve verwacht dat deze definief zal zijn. Hopelijk hebben we dus binnenkort meer informatie over de releasedate en zal de game nog dit jaar verschijnen.
Overigens is deze nieuwste versie van de game ook naar het British Board of Film Classification (BBFC) gestuurd om de game een leeftijdsaanduiding te geven, welke bijna zeker wel op 16+ zal uitlopen. Maar dit toont dus wel aan dat de game nu echt af is.
Of deze vijfde releasekandidaat (de vorige vier werden afgekeurd door Vivendi, niet omdat het spel slecht was maar omdat er nu eenmaal hele hoge eisen gesteld worden) de versie is die in de winkel komt te liggen, weten we binnenkort.

Half Life 2 is inmiddels wel het levenswerk van Valve geworden, er wordt al sinds 1999 aan gewerkt, we wachten er al met smart op sinds de E3 van 2003 en de game is inmiddels al meer dan een jaar uitgesteld.
Half Life 2 bouwt verder op het verhaal van de orginele Half Life, waarin Gordon Freeman het op moest nemen tegen hordes aliens en vele federale soldaten. De game zal spannende gameplay hebben en weer een verrassend verhaal. Ook een belangrijk deel van de gameplay is de interactieviteit met de omgeving, alles is stuk te knallen, aan te zetten of te gebruiken. Ook de futuristische wapens zijn weer erg leuk en je kunt in allerlei voertuigen over de grote levels heencrossen.
Natuurlijk zullen ook van Counter-Strike, Team Fortress, Day of Defeat, Natural Selection en van andere mods een nieuwe versie komen. Als we Valve moeten geloven zullen we ons zeer lang kunnen vermaken met Half Life 2, misschien wel tot Half Life 3…

 1.   
  SickNess's avatar

  Ik hoop dat het spel dit jaar of anders in de eerste maand van 2005 uitkomt…

 2.   
  Lasso's avatar

  Nou dat gaat denk wel lukken hoor. =)

 3.   
  Danny Dam Wichers's avatar

  Ik heb net vandaag mijn ATi-Half-life-2-coupon-key (Scrabblescore ± 3000)ingevoerd en de preload is vorige week al succesvol verlopen. Nu alleen nog het jawoord van Vivendi! 😀