Forza Motorsport veel auto’s maar wel later

Forza Motorsport is, ondanks misschien de beperkte naamsbekendheid bij de mainstream, een alleraardige game. FM stond geplant voor de kerst, maar helaas heeft Microsoft bekend gemaakt dat die datum niet gehaald zal worden. Als alternatief voor de kerst werd de februari van 2005 gekozen en mag je bij deze aanstippen in je agenda.

Forza Motorsport lijkt inmiddels een vervanger voor Project G. Racing te worden, of beter nog: een concurrent voor Gran Turismo. Bij de bekendmaking van de releasedate is namelijk ook nog wat informatie over game vrijgegeven. Zo zijn er 200 auto’s beschikbaar van maarliefst 40 verschillende topmerken. Aan deze auto’s kan uitvoerig worden gesleuteld en via Xbox Live kan men dan deze auto’s ruilen. Tenslotte zal ook online racen standaard in de game zitten, iets wat Gran Turismo 4 alleen in een latere versie heeft.

  1.   
    the primal gamer's avatar

    OOO hij kan online nou dat is echt een voordeel.

    Dat kunnen toch alle games van microsoft. En dat smeren ze de concurrentie heel goed in. Ik zit er echt niet mee hoor. Ik speel namelijk nooit online (nog niet)Oo het zal best een waarschijnlijk goed spel worden, maar na de demo gespeeld te hebben op de PU gameplay was ik niet echt overtuigd nu nog niet.

    Maar een GT4 beater, NEE.
    In GT4 zitten meer dan 600 auto en 80 merken, in GT4 zitten meer als 50 circuits, gt4 geeft een nieuwe betekenis aan een GROTE racegame.
    Gt4 barst van de gamemodes en uitdagingen. Gt4 is goed voor maanden en maanden gamen. Gt4 ziet er (voor de PS2) ongelofelijk mooi uit……..GT4 heeft een ongeevenaarde besturing en prachtig geluid en de banen zijn heel accuraat . De nordschleife (kenners weten wat) ik bedoel wijkt 1 1/2 cm af van zijn werkelijke voorbeeld.en dat alles off-line 😉

  2.   
    Rhemme's avatar

    Ik heb Gran Turismo altijd al iets té realistisch gevonden, kijk, het is gewoon een snelle rijlessimulator met een boel snelle auto’s die op een boel wegen kunnen. Het tunen is wel erg vet.

    En dat Forza Motorsports wél online kan in tegenstelling tot GT4 vind ik wel een groot pluspunt, natuurlijk is met vrienden op de bank gezelliger, maar Xbox Live heeft toch ook iets speciaals.

    Forza is geen GT4 beater en GT4 is geen Forza beater, dat kunnen we nog niet zeggen, dan moet je de games eerst allebei grondig spelen. Alleen heeft Forza op een een of andere manier bij mij nu al een pluspuntje voor.

  3.   
    Maserati's avatar

    primal_gamer, waarom komen jouw opmerkingen altijd zo fanboy’ig bij mij over?

  4.   
    Nirusu's avatar

    let me guess…

    Hij IS een fan? 😉

  5.   
    MC TiM's avatar

    Naar deze racegame kijk ik al best lang uit, heb het er ook al vaker over gehad. Maarja alweer een game die in februari uitkomt en niet met de kerst. Net als KotoR 2 en Brothers in Arms. Maar ik wacht liever even op een goede game als op een snel afgewerkte game die volzit met storende bugs.

  6.   
    Martijn's avatar

    Erhm…GT4 gaat toch ook online? Dus wat is dan het grote voordeel van Forza? Of is mijn info inmiddels achterhaald?

  7.   
    Maserati's avatar

    GT4 gaat niet online, daarnaast heeft Forza ook nog eens schade bovenop GT4 en een stuk uitgebreider modificeren van je wagen.

    KotOR 2 is trouwens vervroegd naar December 2004.

  8.   
    the primal gamer's avatar

    Gt4 gaat wel online alleen volgend jaar, en ja ik ben een fan van de GT serie en ik niet alleen, 65.000.000 verkochte exemplaren zegt toch wel wat, of niet soms. Die opmerking over schade aan de auto, ik heb het nooit als een bezwaar gevoeld in de GT series, jij? Ik zeg niet dat Forza slecht wordt hij zal best goed worden, heb ik ook geen probleem mee, maar Microsoft heeft zelf de kreet GT4 beater in de wereld geholpen, en ik vind Forza nu al geen GT4 beater, Ik heb de demo op de pu gameplay gespeeld, vandaar mijn mening. Nu wordt er wel nog gesleuteld aan Forza, maar als Forza wordt doorontwikkeld en er een aantal delen van zijn verschenen, dan zien we wel verder. Ik bedoel GT is al sinds eind negentiger jaren op de markt en ieder deel is eigenlijk beter geworden dan het vorige. Dit is pas het eerste deel van Forza, vergeet dat niet. Er zijn hier ook fanboys van Microsoft die krijgen niet zon fanboy opmerking, gelijke monniken gelijke kappen zeg ik maar ……