Einde Battle.net-kloon BnetD

Om games van Blizzard online te kunnen spelen, is een Battle.net-account nodig. ‘Onzin,’ dachten de makers van BnetD, een gratis alternatief voor Blizzard’s service. Met BnetD konden eigen servers worden opgezet, om bijvoorbeeld StarCraft in een LAN te kunnen spelen of wanneer Battle.net tijdelijk down is.

Battle.net waardeerde dit project niet en stapte naar de rechtbank. BnetD zou niet alleen de EULA’s van verschillende Blizzard-games schenden, maar ook vanwege de DMCA illegaal zijn, zo oordeelde de rechter en dus is het verboden.

Hiermee is Battle.net toch weer de enige manier om de games in multiplayer te spelen. Met BnetD was het overigens ook mogelijk om de games met illegale keys te spelen, wat nu dus ook niet meer mogelijk is.

  1.   
    Ellej's avatar

    Hier: BnetD zou niet alleen de EULA’s van verschillende Blizzard-games schenden, maar ook vanwege de DMCA illegaal zijn, zo oordeelde de rechter en dus is het verboden.

    Nu in het Nederlands a.u.b….:lol:

  2.   
    Ariej's avatar

    Ik snapte er ook niks van 🙄
    zekr boven mijn niveau

  3.   
    TheRealMcenzy's avatar

    EULA
    Das de afkorting van End-USer License Agreement. Het is een contractje dat je tekent als je een spel of andere software installeerdt (je weet wel dan moet je het I accept the terms of license agreement boxje selecteren.)

    De DMCA moest ik zelf ook even opzoeken:
    Het staat voor Digital Millenium Copyright Act op http://lcWeb.loc.gov/copyright/ kan je precies lezen wat het betekend.

  4.   
    Ellej's avatar

    Huh 😕 als ik naar die site ga weet ik nog niet wat ik moet doen!