PSP zal volgens plan gelanceerd worden

De batterij is nog steeds een punt van discussie, maar volgens Sony zal de PSP zeker dit jaar te koop zijn. Alle ontwikkelingen liggen op schema en titels zullen op tijd klaar zijn. De releasedatum is gebaseerd op Japan, wij zouden de Playstation in zakformaat in het eerste kwartaal van 2005 kunnen aanschaffen.

Hoe zit het nou met die batterij? Het hoofd technische ontwikkeling van Sony wil geen commentaar geven, maar het gerucht gaat dat de batterij erg snel leeg is, door met name grafisch zware toepassingen. Zo zou het wel eens kunnen zijn dat je na 2 uur spelen al weer op moet laten, iets dat voor velen niet echt heel aantrekkelijk is. Sony wil emulatietools uitgeven om ontwikkelaars te helpen met batterij vriendelijke spellen te ontwikkelen.

Verder zal er een menu op te roepen zijn ten alle tijden dat de PSP aan staat. Een klok, een organisatieprogje voor savefiles, en een mp3 player zullen hier te vinden zijn. Bij het opstarten zul je automatisch in dit menu terecht komen. Met de mp3 player zullen ook mediafiles af te spelen zijn, anders dan mp3.

Het volledige artikel dat op Gamesindustry.biz stond, lees je hier.

  1.   
    nEels's avatar

    Ik blijf erbij dat die batterij de PSP de das om doet. 2 uur gamen/film kijken/whatever else, en dan weer weet-ik-veel-hoeveel-uur opladen. Dat is toch niet voldoende?

  2.   
    Lasso's avatar

    Als het echt de beloofde grafische kwaliteit is, wil ik best 2 accu’s aanschaffen.

  3.   
    Ariej's avatar

    Jah, zet er gewoon een accu in zijn tegenwoordig heel klin
    kijk maar naar mp3 spelers
    4 uur opladen 8 uur spelen ofzo is wel wat beter en je akn altijd ergens opladen

  4.   
    the box's avatar

    nee, doe mij maar de DS, deze batterij duur is te weinig, en daarbij biedt de DS veel leuke Xtras, games dl-en als je tegen iemand in bv. de trein gaat gamen, mijn keuze is al gamaakt, ook al wordt de batterijduur beter, ik ga niet meer om, nee, 1 DS graag – anders nog iets – ja, zelda 😛

  5.   
    Ellej's avatar

    2 batterijen zou wat handiger zijn, dan kun je de ene opladen terwijl je met de andere speelt.

  6.   
    Xion's avatar

    2 batterijen is wel handig ja maar als ze erg duur zijn dan word het ander verhaal. Maar ik denk dat het wel goed komt met de psp 😉