Hoe de DS in de Amerikaanse winkel komt te liggen…

De Nintendo DS is Nintendo’s nieuwste handheld, ook al zal het geen opvolger van de Gameboy Advance worden. DS staat voor Dual Screen, deze nieuwe draagbare console zal namelijk 2 schermen hebben, welke allebei 3D graphics kunnen vertonen welke zich bijna kunnen meten met de Gamecube. Het nut 2 schermen is volgens Nintendo dat je op het ene scherm kunt spelen en op het andere spel kunt kijken op bijvoorbeeld je radar, je inventory menu of een kaart van het level. Het onderste scherm zal touchscreen hebben waardoor bijvoorbeeld first person shooters mogelijk worden.
De Nintendo DS zal zo’n 15 centimeter lang, 8 centimeter breed en 3 centimeter hoog zijn en ook dit model kan ingeklapt worden net zoals de Gameboy Advance SP. De twee schermen zijn 3 inch groot, hebben een hoge resolutie en kunnen meer dan 260,000 kleuren laten zien. De schermpjes hebben ook backlit en elk schermpje heeft een aparte processor. Ook WiFi, draadloos internet wordt ondersteund door de Nintendo DS zodat je overal online kunt gamen.

De Nintendo DS zal hier ongeveer in maart 2005 gereleased worden, maar dat is nog niet zeker. Verwacht wordt dat de DS hier tussen de 150 en 200 euro zal gaan kosten.
Vandaag is er een boxart verschenen hoe de Nintendo DS in de Amerikaanse winkels zal komen te liggen. De boxart bevat een demo van Metroid Prime: Hunters en natuurlijk de Nintendo DS zelf.

  1.   
    the primal gamer's avatar

    ………..allebei 3D graphics kunnen vertonen welke zich bijna kunnen meten met de Gamecube.

    Nou dat heb je toch uit je duim gezogen dan. De graphics hebben volgens de kenners het niveau van de N 64 en dat lijkt mij ook aannemelijker…..Cube graphics op de DS…….. echt NIET….

  2.   
    Nylez's avatar

    Het is wat beter als de N64 maar wat minder dan de Gamecube en dus ligt het er tegenaan!
    Kom je hier alleen om kritiek te geven of kunnen we ook nog gezellig doen?

  3.   
    Maserati's avatar

    Als je een game als Metroid: Hunters bekijkt dan komt de stijl en opzet heel erg overeen met Metroid Prime, natuurlijk zal het grafische niveau niet even hoog zijn. Maar een vergelijking met de N64 is iets te licht.

  4.   
    the primal gamer's avatar

    Nee ik kom hier niet om gezellig te doen. Als ik gezellig wil doen ga ik wel chatten op msn.
    Ik vind gewoon dat als je wat post wel de waarheid moet vertellen en niet onnodig moet gaan overdrijven. Dat schept verwachtingen die later niet ingelost blijken te worden…….. 😉

  5.   
    Gast's avatar

    Primal Gamer dan geloof jij het toch lekker niet.
    Je kan het wel een beetje verglijken met de NGC 👿
    De PSP heeft toch ook de kwaliteit van de PS2 8)

    Bosjesman

  6.   
    nEels's avatar

    De DS zal niet altijd het niveau van de Cube halen, maar zeker is wel dat het er grafisch beter uitziet dan de N64. Het hangt er een beetje tussen.