Ontwikkelaars PSP worden beperkt op batterij

Het gevreesde onderdeel in de PSP, de batterij, staat wederom in de spotlight. Ontwikkelaars van games op de PSP krijgen namelijk een emulator batterij, waarmee getest moet worden of de game niet teveel batterij vreet. Doet ‘ie dat wel, dan zal de game zonder pardon van Sony’s lijst worden geschrapt.

Eerder werd al bekend dat je met de PSP tien uur muziek kan luisteren en twee uur film kan kijken. Dat laatste zorgde voor onrust, aangezien films gebruik maken van disc streaming technologie (technologie waardoor informatie ook van de cd wordt gelezen. –red.) blijkbaar batterijen vreet. Diezelfde techniek wordt toegepast op bijvoorbeeld GTA3.

We zijn dus benieuwd hoe ontwikkelaars zoiets op gaan lossen, want met dit RAM geheugen is respectievelijk weinig te doen. Het lijkt erop dat Sony zal moeten toegeven op het gebied van batterij aan Nintendo, maar Sony zou Sony niet zijn als ze daar nog een hanige gadget op zouden vinden.

 1.   
  Lasso's avatar

  Waar ik al bang voor was. 🙄

 2.   
  Martijn's avatar

  Dat is nogal een belangrijk issue, hoe lang een batterij meegaat. Dat ze dit niet eerder voorzien hadden, ik vind dit knap stom 😕 .

 3.   
  nEels's avatar

  Hehe, de achilleshiel van de PSP. 🙂

 4.   
  the primal gamer's avatar

  Sony heeft veel ervaring op dit gebied, batterijen in hun laptops mp3 spelers en draagbare dvd spelers, die komen wel met een oplossing maak je maar geen zorgen. Trouwens vier uur voor te gamen is met een handheld is meer dan genoeg, je kunt hem altijd opladen dus…….