BloodRayne 2 klaar voor verkoop

Zo vroeg in de ochtend bereikt ons het nieuws van Terminal Reality klaar is met de ontwikkeling van BloodRayne deel twee. Over een maand zal de game in de winkels liggen voor de Pc, Playstation2 en Xbox. Echter gaan er al geruchten dat de game eerder in de winkels zou liggen, wat opzich logisch lijkt als de game gold is. Leuk detail is ook nog dat de roodharige diva uit BloodRayne 2 haar eigen shoot kreeg in Playboy. *Zucht.


Nazi’s met occulte plannen, hersenloos hakken en schieten; BloodRayne had alles in zich om een vergeetbare titel te worden. Dat werd het niet, want hakken en schieten op Nazi’s met occulte plannen zonder er bij na te denken bleek lekker! Zo lekker zelfs, dat er een vervolg werd aangekondigd.

Belangrijker dan het nieuwe verhaal en de nieuwe setting zijn de veranderingen aan de gameplay. Het haksysteem uit het eerste deel bijvoorbeeld was niets meer dan button-bashing en combo’s waren willekeurig. In deel 2 zullen echte moves en combo’s aanwezig, waar je wat meer moeite in moet steken. Rayne kan hoge, middelhoge en lage aanvallen uitvoeren en heeft bovendien 12 ‘fatalities’. Ook kan ze met haar harpoen zogenaamde ‘killing puzzles’ uitvoeren, waardoor tegenstanders op allerlei verschillende manieren in stukken uit elkaar vliegen. Liz Buckley noemt ‘ plenty of gore’ dan ook een pluspunt van de nieuwe BloodRayne. Hoorde ik iemand ’16+ rating’ roepen?

Verder lijkt het erop dat BloodRayne 2 in voortgangsopzicht meer de Prince of Persia zal lijken. In plaats van zoeken naar de doelen en uitgang van een level zal ieder level nu meer ‘werk’ vereisen, zoals klimmen. Echter allemaal zonder Nazi’s, want deel 2 zal zich in de huidige tijd gaan afspelen.

  1.   
    Prince's avatar

    Als ik de screens van Blood Rayne 2 bekijk, vind ik het spel nogal lelijk.